A divatos öltözködési stílus kapcsán általában a magas, karcsú modellek, és az agyonretusált influenszerek kerülnek előtérbe, ami sok nő számára megnehezíti az inspirációgyűjtést. Most teljesen átlagos nők mindennapi szettjeiből szemezgetünk, akik nem stílusikonok, mégis kreatívan és csinosan öltözködnek.

hirdetés

Átlagos testalkattal megáldva könnyen úgy gondolhatja az ember, hogy az aktuális trendek csak a modellalkatú hölgyeknek szólnak, hiszen nekik minden jól áll, mert hosszú a lábuk, és minden porcikájuk feszes. Ám nem érdemes azt a következtetést levonni ebből, hogy a divat nem mindenkié, mert ez nem igaz. Bár az Instagram remek ihletforrás, olykor csalóka képet vetít a nőkről.

A divat ezerarcú, hiszen sokfélék vagyunk

A tökéletes testarányok láttán sokaknak meginog az önbizalma: egyesek a koruk miatt nem tudnak azonosulni a stílusbloggerek divattippjeivel, mások pedig úgy érzik, túl rövid a lábuk, kicsi a mellük, széles a csípőjük, vagy a pénztárcájuk soványka a legdivatosabb kreációkhoz.

Pedig a sikkes öltözködési stílus nem alkat- és korfüggő, illetve nem azon múlik, hogy drága, vagy olcsóbb kategóriájú ruhákat vásárol magának az ember. A fast fashion márkák – amelyek a konfekcióruhákat terítik – gyakran hasonló fazonokkal jelentkeznek, mint a nagy divatházak, de a silányabb minőség ellenére, olykor ebből a halmazból is ki lehet emelni időtálló, vagy jól variálható darabokat.

 

A turkálók szintén remek beszerzési forrásnak minősülnek, ha valaki egyéni stílust szeretne kialakítani magának. Bár a boltok, üzletek telítve vannak egyforma szabásokkal, a hangsúly azon van, ki hogyan kombinálja a tömeges felhozatalból kiszemezgetett ruhaneműket. Az alábbi hölgyek szenvedélyből öltözködnek, saját ízlésüknek, alkatuknak megfelelően.

Akadnak közöttük 50 feletti nők, teltebbek, vékonyabbak, alacsony termetűek, és átlagos testmagasságúak. A közös pont bennük az, hogy mindegyikük imádja a divatot, és ki szűkebb, ki bővebb keretből formálja a saját megjelenését, belső indíttatása és ízlése alapján. Ugyanazokból a trendekből szemezgetnek, de eltérő egyéniségükből fakadóan, sokféleképpen variálják az adott darabokat.

Átlagos nők mutatják meg, számukra milyen az inspiráló öltözködési stílus

Ellie May blogger, szinte már hobbija a sikkes öltözködés. Nem túl magas, és nem is cérnavékony: egészséges, formás alakkal rendelkezik. Fiatalos, romantikus és laza szettjeit általában a fast fashion márkák kínálatából állítja össze. Bájos, vidám stílusával sokakat inspirál.

Annette apró termetű nő, de színes öltözékeivel kitűnik a tömegből. Igazi egyéniség, aki nem fél megcsillantani a vidám oldalát! Bár neki is, mint a legtöbb nőnek, rövidek a lábai, a stílus szempontjából ez abszolút lényegtelen. Minden, amit visel, remekül áll rajta.

Antonia Martínez Vilchez igazán elegáns, sikkes nő. Szereti a nőiességét hangsúlyozni, még akkor is, ha vagány sportcipőt és farmert visel. El tudjuk képzelni, hogy sokan megfordulnak utána az utcán! Mindig izgalmas kiegészítőkkel dobja fel a szettjeit, és harmonikusan válogatja össze a színeket.

Hannah imádja a blézereket, melyekkel trükkösen megnyújtja az alakját. Széles csípőjéhez remekül megtalálja az előnyös fazonokat, valamint jól vegyíti a retró és vagányan nőies stíluselemeket.

Angelika a lezser, kényelmes öltözékek híve, de összeállításaiban a nőies fazonok is megtalálhatóak. Kedveli a vidám színeket, és bátran használja a kiegészítőket, melyekkel igyekszik összhangot teremteni a szereléseiben. Még a színes zoknival kombinált félcipőket is ízlésesen tudja viselni!

Silke remekül variálja a hétköznapian egyszerű, és a szupersikkes darabokat. Sokszínűen, változatosan öltözködik, a lezser és a nőies megjelenés sem áll tőle távol.

Beth Djalali egy átlagos családanya, aki stílusos öltözködése miatt vált ismertté a közösségi médiában. Ma már ötven feletti nőknek ad divattanácsokat, de mindez csak hobbi számára.

Igazán figyelemre méltó, ahogy a klasszikus darabokat összeboronálja az aktuális divat kulcsdarabjaival. Mindig friss, sikkes, és ízléses a megjelenése.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés