Az ötvenes-hatvanas évek meghatározó filmcsillaga volt a gyönyörű Gina Lollobrigida, abban a korszakban, amikor a nők többségét nemcsak a romantikus és fordulatos történetek, hanem a mesés ruhák látványa is becsalogatta a moziba. Szenvedélyes természete, tehetsége, elbűvölő szépsége és nőies stílusa sokakra inspirálóan hatott.

hirdetés

A legendás olasz színésznő, Gina Lollobrigida más volt, mint a szőke hollywoodi dívák, vonzereje nem csupán mesés alakjában, bájos arcvonásaiban és nőies kisugárzásában rejlett. Temperamentumos nő volt, aki mindent őszinte szenvedéllyel csinált, és már egészen fiatalon meg tudta csillantani sokoldalúságát.

Bár vonzódott a festészethez, szobrászathoz, fotózáshoz, és gyakran viselt olyan ruhákat pályája során, amikről a nők többsége még csak nem is álmodhatott, a közönsége roppant széles körű volt, számos filmkarakterével sikerült elnyernie a munkásosztálybeliek szívét.

Kezdetben ugyan kivételes szépségével tűnt ki, színészi karrierje előtt modellként dolgozott, ám hamar eljött az a pont, amikor a figyelem lebilincselésére, valamint a kifejezésre való képességének művészi értéke éppúgy megnyilvánulhatott.

Olyan nagy sikerű mozifilmekben bűvölte el a közönséget alakításával, mint a Királylány a feleségem, Kenyér, szerelem, fantázia, A világ legszebb asszonya, A párizsi Notre-Dame vagy a Salamon és Sába királynője. Az ötvenes-hatvanas, valamint a nyolcvanas években néhány amerikai filmben is játszott, ám többnyire olasz és francia alkotásokban szerepelt.

Nőies ruhák, amikben Gina Lollobrigida tündökölt

Az ötvenes-hatvanas években, amikor már világhírű mozicsillag volt, főként a nőies ruhák hódítottak, Gina Lollobrigida stílusa azonban így is kitűnt a sorból. Nemcsak karrierje csúcspontján, hanem idősebb korában éppúgy kifinomult érzékkel válogatta össze öltözékeit.

 

Elegáns megjelenéséből nem hiányoztak a feltűnő elemek, imádta a csillogást, de mindig harmónia uralkodott az összeállításaiban. A színésznő 95 éves korában, 2023. január 16-án hunyt el.

Kiemelt képek: Silver Screen Collection/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés