Antonia Dell’Atte volt a nyolcvanas években az egyik legnépszerűbb manöken Olaszországban. Giorgio Armani valósággal rajongott érte, az olasz divatmárka egyetlen bemutatójáról sem hiányozhatott. Bár manapság már hanyagolja a kifutót, és fotózásokat is ritkábban vállal, a divat iránti olthatatlan szeretete nem múlt el, a 62 éves modell különleges összeállításaival mindig kitűnik.

hirdetés

Antonia Dell’Atte karrierje a nyolcvanas évek elején indult, és hamarosan Giorgio Armani egyik kedvenc modelljévé vált. Az olasz tervezőt magával ragadta a manöken zsigeri eleganciája, így egymás után három évben is az ő arcával reklámozta az új kollekcióját. Antonia 1987-ben hagyott fel a modellkedéssel, férjhez ment, majd Spanyolországba költözött.

Az elmúlt évtizedekben sok területen kipróbálta magát, szerepelt a televízióban, zsűrizett modelleket, és még egy főzős műsorban is kipróbálta magát. A modellszakmát sosem engedte el teljesen, vállal fotózásokat, de alaposan megválogatja, hogy kivel dolgozik együtt. 2000-ben egy különleges projekt erejéig ismét modellkedett az Armani divatháznak, és a márka bemutatóiról sem hiányozhat.

Antonia Dell’Atte mesterien variálja a színeket és a mintákat

A 62 éves modell valódi olasz díva, akinek minden mozzanatából sugárzik a nőiesség és az elegancia. A stílusát leginkább az üdítő jelzővel lehetne jellemezni, mivel bátran bánik a különféle anyagokkal, színekkel, és még az elsőre furcsának ható kreációkat is elképesztő magabiztossággal tudja viselni. Sosem kelt bazári hatást a szerelése, még akkor sem, ha különféle színeket, mintákat kombinál.

 

Antonia Dell’Atte ruhatárának az alapját az egyenes szabású nadrágok, hosszú szoknyák és a csinos blúzok adják. Ezeket a darabokat többféle színben szerzi be, így könnyedén variálhatók egymással. Az alapszettet legtöbbször blézerrel, kabáttal fűszerezi meg. Ezek nyáron nem szerepelnek a megjelenésében, ilyenkor jönnek a színes kiegészítők. Nem áll meg egy feltűnő táskánál vagy cipőnél, szereti a hajráfokat, ékszereket.

Az egyszerű darabokat nagyon izgalmasan viseli, még egy szürke nadrágból, csíkos felsőből is ki tudja hozni a maximumot. Az ilyen holmikat könnyű színes kiegészítőkkel feldobni. Ezek a ruhatár legpraktikusabb elemei, könnyedén variálhatók, és minden ruhából mást tudnak kihozni.

Valódi olasz nő, aki szereti a különleges darabokat, mégsem kedveli a halmozást. Finoman adagolja a feltűnő kreációkat, és sosem esik velük túlzásba. Megtalálta a finom egyensúlyt, sugárzik belőle a nőiesség, magabiztosság és a pozitív életszemlélet. Ez pedig kívülről is látszik. Antonia a színpompás, elegáns összeállításait finom sminkkel és izgalmas frizurával egészíti ki. Kedveli a színes rúzsokat, az összkép mindig ezektől lesz teljes.

 

Kiemelt kép: Europa Press Entertainment / Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés