Az olasz nők stílusa még azok figyelmét is megragadja, akik nem különösebben foglalkoznak az aktuális trendekkel. Sikkesek, dögösek, nőiesek, egyszerűen a vérükben van a divat. A „dolce vita” életérzés egyértelműen tükröződik az öltözködésükben, zseniálisan komponálják meg szettjeiket.

hirdetés

A kifinomult ízlés a mindennapi öltözködésben is megmutatkozik Olaszországban, az olasz nők stílustitkait már akkoriban sokan próbálták megfejteni, amikor a divatinfluenszerek még fasorban sem voltak. Bár legtöbbször letisztult alapdarabokat boronálnak össze, de azt olyan páratlan módon teszik, hogy megérdemlik a figyelmet.

Megjelenésükben nagy szerepet játszik a divat, de nem csupán ennek köszönhető sikkes küllemük. Az olasz hölgyek szívesen kísérleteznek, játszi könnyedséggel variálják szettjeiket, remekül ráéreznek mi áll jól nekik, és már akkor igényes formában tudták alkalmazni a stílusmixelést, amikor még nem zúdított ránk többezer mesés példát az internet.

Milánó utcáin. Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Manapság, a stílusbloggerek korszakában sokan megosztják tippjeiket. Ezzel a lehetőséggel az olasz nők többsége is szívesen él, de nem kizárólag a trendek ismertetése miatt érdemes figyelemmel kísérni őket. Sok ötlettel, ihletadó stílustippel szolgálnak, ráadásul a kifinomult színhasználatukat sem árt ellesni. Merészségük, újító kedvük és sajátos ízlésük inspiráló erővel bír, különösen azok számára, akik nem elégszenek meg az unásig ismételt ruhakombinációkkal.

Az olasz nőknek minden bizonnyal a vérükben van a divat, hogy is lehetne ez másképp egy olyan országban, ahonnan oly sok divatház nőtte ki magát, s meg sem állt egészen a világszintű ismertségig. Ezeket a nőket emberek milliói követik, nem is véletlenül.

Az olasz nők stílusa rendkívül sikkes és nőies, van mit ellesni tőlük

Az olasz nők számára az öltözködés szenvedély. Legtöbbjük ízig-vérig stílusos, a ruhásszekrényük pedig nem szűkölködik a minőségi és vonzó darabokban. Tény, hogy sokszor mélyen a zsebükbe nyúlnak vásárláskor, hiszen imádják az olasz márkákat, és nem ez az, amin spórolni kezdenek. A puha, lágy anyagok sem maradhatnak el, valamint a merész formavilág és a többet mutató kivágások egyaránt beleférnek az olasz stílusba.

Fantasztikusan vegyítik az elegáns holmikat hétköznapi cuccokkal, talán pont ettől válnak igazán sikkessé úgy, hogy mindeközben kicsit sem túlzó vagy modoros a megjelenésük.

Az olasz nők profin hangsúlyozzák nőiességüket, miközben rendszerint hatalmas hangsúlyt fektetnek az apró részletekre. A kiegészítőket gondosan válogatják össze, a napszemüveg pedig elmaradhatatlan része a szerelésnek, legyen éppen tél vagy nyár.

Imádják a színeket és a mintákat, így mindig pezsgő, vidám hangulatot sugároznak megjelenésükkel. Valóban a vérükben van a jó ízlés, hiszen még a legmerészebb kombinációkkal sem tudnak hibázni, mindig irtó dögös összhatást kelt az eredmény.

Beatrice Valli mesterien vegyíti a stílusokat

A majdnem hárommilliós követőtáborral rendelkező Beatrice Valli fantasztikus érzékkel aknázza ki a divat által kínált lehetőségeket. Szívesen vegyíti az elegáns és sportos holmikat, az összkép pedig zseniális. A legegyszerűbb szetteket is fel tudja dobni egy apró kiegészítővel, miközben maximálisan hangsúlyozza nőiességét, ami csak úgy árad belőle.

Chiara Ferragni irtó sikkes anyuka

Chiara Ferragni talán a legismertebb olasz divatblogger, mindemellett pedig az egyik legsikkesebb anyuka. Több mint 26 millióan követik, ez a szám pedig nem véletlenül duzzadt ilyen hatalmasra. Kifinomult ízlésével, lehengerlő stílusával megtestesíti a nagybetűs olasz nőt. Bevállalja az élénk színeket, a merész darabokat, miközben hihetetlenül nőies és sikkes marad. A legslamposabb és legegyszerűbb szerelésekből egyaránt kihozza a maximumot. Nem véletlen, hogy rendszerint a legnagyobb márkákkal kollaborál, sőt, már saját holmik tervezésébe is belevágott.

Veronica Ferraro imádja a formabontó szetteket

Veronica Ferraro stílusos fotóit már több mint egymillióan nézegetik nap mint nap a közösségi médiában, formabontó szettjeivel üde színfolt a rohanós hétköznapokban. Az egyszerűbb, letisztult összeállításokat éppúgy kedveli, minden szerelését aprólékosan állítja össze. A legtrendibb fazonokat viseli, mindezt úgy, hogy közben maximálisan hangsúlyozza nőiességét. Az olasz nők imádják az elismert olasz brandeket, Veronica csakugyan gyakran visel világhírű logóval ellátott kiegészítőket és holmikat.

Chiara Biasi szuperül lavírozgat a hétköznapi holmik és a merész darabok között

Chiara Biasi az olasz nők stílusát egyetlen ruhatárban mutatja meg. A merészebb fazonok, valamint az egyszerűbb, kifinomult szettek éppúgy a gardróbja részét képezik. Több mint 3 millióan követik a profilját, így sokak számára szolgál inspirációval. Annak, aki magáénak érzi az olasz sikket, mindenképp érdemes ellesnie pár stílusötletet tőle, vagányan nőies megjelenése zseniális stílusérzékről árulkodik.

 

Kiemelt kép: chiarabiasi/veronicaferraro/vallibeatrice/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés