A színes öltözködés télen is igazi jolly joker, egy pillanat alatt feldobja az unalmas megjelenést. Nem feltétlenül kell vibráló, harsány holmikba burkolóznod, hogy az összhatás pezsgőbbé váljon, elegendő, ha csak finoman adagolod az árnyalatokat.

hirdetés

Télen sokan hajlamosak egy kicsit leszűkíteni a palettát, s leginkább a fekete-szürke-barna vonalon mozogni a hétköznapi szettek összeállításakor. A borús idő és a korai sötétedés már önmagában megalapozza a hangulatot, a latyakos, esős időjárás pedig még inkább a sötétebb összeállítások felé mozdítja el az öltözködést. A sötét, egyhangú outfitek azonban idővel ellaposodnak, unalmassá válnak, s noha a fekete, szürke vagy sötétbarna monokróm szetteknek is megvan a maga varázsa, azért az izgalmas árnyalatok mégiscsak különlegesebbé varázsolják a megjelenést.

Az élénk, feltűnő tónusok vonzzák a tekintetet, ezáltal viselőjükre irányítják a figyelmet. Hatással vannak a hangulatra, az önbizalomra, de nem csak belül idéznek elő pozitív változást, a külvilág felé éppúgy energikusságot, vidámságot tükröznek.

Télen sokszor alig látszunk ki a nagykabát, a sál és a sapka kombinációjából, leginkább vastag, sötét holmik határozzák meg az utcaképet. Egy vibráló árnyalat, ami nem agresszíven tolakodó, mégis fellendíti a megjelenést, a praktikusan összeállított, egyszerű öltözékeket éppúgy izgalmasabbá teszi. A harmonikusan összeállított szettekben nem csupán látványosan, hanem ízlésesen mutatnak még a feltűnőbb divatszínek is. Nem feltétlenül kell erőteljes árnyalatokban gondolkodni, finomabban is adagolhatóak a mesés tónusok.

Színes öltözködés télen: visszafogott árnyalatok a sikkes összhatásért

Ahhoz, hogy egy kicsit izgalmasabb, színesebb legyen a megjelenés, nem feltétlenül kell olyan domináns árnyalatokra támaszkodni, mint mondjuk, a vibráló pink, és nem muszáj nagy felületen tálalni az élénkebb tónusokat. Az apró részletekben éppúgy elrejtheted a gyönyörű színeket, de a visszafogottabb, púderes árnyalatokkal éppúgy elérheted a frissítő, vidám összhatást. Az év színe, a Peach Fuzz például remek választás egy elegáns, nőies téli szetthez, ha egy kicsit feldobnád a borús hangulatot, de a babarózsaszín ugyancsak tökéletesen alkalmas erre.

Az idei divatszínek közül a mély, elegáns burgundi tört a népszerűségi lista élére a téli időszakban. A sötét árnyalat kellő pezsgést visz a hétköznapi megjelenésbe, a szett azonban határozottan a visszafogott nőiesség vonalán marad. A bordót más színekkel is kombinálhatod, a szürke és a burgundi párosa például megunhatatlannak bizonyul az idei szezonban.

Ha nem szeretnél nagy feltűnést kelteni, mégis feldobnád valamivel az unalmassá vált midnennapi ruhakombinációkat, elegendő a kiegészítőkkel trükközni egy kicsit. Télen erre még több lehetőséged van, ugyanis ilyenkor a sál és a sapka szinte nélkülözhetetlen alapdarab, de a cipődet és a táskádat éppúgy a szett tónusaihoz igazíthatod. Ha letisztult, kevésbé harsány összképre vágysz, mindenképpen figyelj a harmóniára!

A színes ruhadarabok és kiegészítők ebben a formában cseppet sem túlzók, mégis vidámabbá teszik a téli megjelenést. Ha valamilyen mintás holmit vagy sálat viselsz, ihletet meríthetsz a motívum tónusaiból is.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés