Az olasz nők öltözködése kiemelkedő, a stílus, amit képviselnek, a hétköznapokban is az finom elegancián, a harmónián és a minőségi anyagokon alapszik. Mindig nagyon csinosak, összeszedettek, pedig legtöbbször még az aktuális trendeket sem követik. Az időtálló, jól kombinálható darabokra esküsznek, melyeket klasszikus alapokra helyezve variálnak. Sophia Loren évtizedek óta a legjobban öltözött nők listáján szerepel, de bőven akadnak más hírességek, akik csodás szettjeikkel kimaxolják a legendás olasz eleganciát.

hirdetés

Az olasz nők eleganciájának titka az időtállóság, a kifinomult stílus alapköveit már évtizedekkel ezelőtt lefektették. Jellemző rájuk, hogy kevésbé követik a gyorsan változó, aktuális trendeket, inkább a letisztult, minőségi anyagokból készült alapdarabokat keresik.

Gyakran egyszerű, semleges színekből állítják össze a ruhatárukat, kifejezetten kedvelik például a feketét, amit roppant elegánsan és nőiesen tudnak viselni anélkül, hogy gyászos hatást keltene a megjelenésük. Ám azért a friss irányzatokra sem mondanak nemet, olykor stílusfűszerként jelenítik meg az öltözékükben a jellemző divatjegyeket.

Az olasz nők szerint a divat eszköz, a stílus örök: mesteri szintre emelik az olasz eleganciát

Az olasz nők ugyan szívesen kísérleteznek a különféle trendekkel, fazonokkal, bizonyos kor felett azonban már a letisztult elegancia és a kiforrott stílus szerepel az első helyen. Igyekeznek kényelmes darabokat választani, melyekben magabiztosnak érzik magukat. Az olasz hírességeknél ez úgyszintén megfigyelhető. A legtöbben lehengerlő stílussal rendelkeznek, és évtizedek óta divatikonnak számítanak.

Sophia Loren

A 88 éves színésznő az ötvenes évek legendás sztárja volt. A férfiak valósággal bomlottak utána, tehetségének köszönhetően az olasz filmművészet egyik ikonikus alakja. Ám nem csupán lehengerlő alakításainak köszönheti népszerűségét, hiszen már a pályája kezdetén ünnepelt szépség- és divatikonként tekintett rá a közönség.

A hosszú évek során ez mit sem változott. A híresség manapság inkább a letisztult, visszafogott darabokat keresi. Korábban gyakran viselt miniszoknyát, ám idővel hosszú szoknyára és estélyire cserélte a hatvanas években divatossá vált miniszabást. Fantasztikusan mutatnak rajta a letisztult nadrágkosztümök, melyek kortalanul nőiesek és időtállóak a divatban. Az évek során sokféle árnyalatban láthattuk, de kiemelt kedvence a fekete, fehér és piros.

 

Carla Bruni

Az 54 éves, egykori francia first lady ruhatára letisztult alapdarabokból és izgalmas kiegészítőkből épül fel. Legtöbbször egyszerű kulcsdarabokat visel, melyeket különleges anyagú blézerekkel, kabátokkal, esetleg táskákkal kombinál. Sosem bonyolítja túl a dolgokat, főként arra törekszik, hogy megteremtse az egyensúlyt.

Monica Bellucci

Monica Bellucci stílusával, érzékiségével és magabiztos személyiségével mindenkit lehengerel. Az 58 éves színésznő roppant sikkesen öltözködik, és bár túlnyomórészt csakis feketét visel, sohasem unalmas, snassz a megjelenése. Az évek során bebizonyította, hogy mennyire izgalmasan, változatosan lehet viselni a színskála legsötétebb tónusát.

Isabella Rosselini

A hetvenéves színésznő nem ragad le az egyszínű, letisztult daraboknál, imádja a színeket. Rengeteg mintás, vibráló árnyalatú ruhadarab sorakozik a szekrényében, melyeket mindig a legnagyobb harmóniában kombinál egymással. A nőiesebb, alakkövető fazonok mellett a túlméretezett szabásvonalakkal is bátran kísérletezik, ám még a bő lebernyegekből is képes kihozni a maximumot.

Ornella Muti

A 67 éves színésznő ruhatára talán a legnőiesebb mind közül. Stílusában kiemelt szerepet kapnak az ingek, blúzok, A vonalú szoknyák és ingruhák.Kedvenc klasszikus fazonjaival leginkább a karcsú derekára irányítja a figyelmet. Ő is szereti a feketét, ám nem ragaszkodik minden esetben a sötét árnyalathoz. Sokszor láthattuk már pirosban, zöldben, esetleg földszínekben.

 

Kiemelt kép: Kevin Winter / Getty Images. 

Képek a cikkben: Pietro D’Aprano, Julien Hekimian, Ernesto Ruscio, Steve Granitz, Michael Tran, Ernesto Ruscio, Franziska Krug / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés