Egyes nemzeteknél nagy múltra tekint vissza a divat, és az öltözködésnek éppúgy megvan a kultúrája, mint az ételeiknek vagy a mozifilmjeiknek. Csakúgy, mint a francia, az olasz sikk is élen jár a nőiesség tekintetében, az itáliai nők ösztönösen remekül hangsúlyozzák adottságaikat. Nem csak a divatházak kínálatában, hanem a hölgyek személyes stílusában is megjelenik a karakteresség és a kifinomult, letisztult elegancia kettőssége, még a feltűnő elemekkel is úgy tudnak játszadozni, hogy közben zseniális érzékkel kerülik el a már zavaró túlzásokat, melyek közönséges szintre emelnék az összképet.  Az alábbi olasz színésznők stílusa rengeteg inspirációval szolgál a minennapi öltözködéshez.

hirdetés

Az olasz nőknek a vérében van a kifinomult sikk, remek ízlésükkel mindenkit lenyűgöznek. Sokszor a legmerészebb holmikat kombinálják, a merészségnek azonban megvan a foganatja, fantasztikus és egyedi megjelenésükkel rengeteg bókot zsebelnek be. A színes, habos-babos cuccok mellett a letisztult eleganciához is értenek, a kifinomult stílus éppen annyira közel áll hozzájuk, mint a vibráló, karakteres megjelenés.

Ezek a színésznők akár taníthatnák is az olasz sikket, nem tudnak hibázni, ha divatról van szó. Soha nem nyúlnak mellé választásaikkal, változatos és egyedi ruhatárukat pedig szimpla alapdarabokból állítják össze.

 

Ismert olasz színésznők, akiknek a stílusa gazdag inspirációforrás

Persze az olasz nők megjelenését is befolyásolják az aktuális trendek, valami különleges egyediség mégis tükröződik a megjelenésükből. Az apró részletekben rejlik a zseniális ízlésük titka, ők szó szerint mindenre figyelnek. Nem félnek a túlzó, színes és vibráló holmiktól, miközben az egyszerűbb, letisztultabb külsőt éppúgy hatásvadász divattrükkök nélkül érik el.

Sophia Loren az egyik legnépszerűbb olasz színésznő volt az ötvenes években, ám nem csupán tehetségével nyűgözte le a rajongókat, szépségével szintén mindenkit lehengerelt. Fantasztikus stílusát nem is kellett tökélyre fejlesztenie, hiszen a vérében van az olasz sikk, az első perctől kezdve kifogástalanul öltözködött. A csodás megjelenésből manapság sem adott lejjebb, finom, nőies stílusából bőven lehet ihletet meríteni.

Monica Bellucci igazi olasz díva, ami az öltözködésén is egyértelműen észrevehető. Rendszerint nagyon változatos a megjelenése, a nőies, finomabb holmik mellett a dögös, szexi fazonokat éppúgy bevállalja.

A 67 éves Ornella Muti egyszerű darabokat visel, a színekkel, a minőségi anyagokkal és a nőies fazonokkal éri el a kifinomult összképet. Zseniálisan kombinálja a ruhákat, minden alkalommal csodásan néz ki.

Kiemelt kép: Gloria Sanchez/Europa Press via Getty Images/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés