A retró divat tovább hódít, most a hetvenes évek közkedvelt fazonjai kerültek újra reflektorfénybe. Elképesztően nőies formában bukkantak fel, és idén egyik nő gardróbjából sem hiányozhatnak.

hirdetés

A trendek továbbra is főként a múltból inspirálódnak, és a tervezők egyre nagyobb időutazásokat tesznek. A nyolcvanas és kilencvenes évek szinte minden vállalható ruhadarabját visszahozták, amelyeket a modellek és a bloggerek előszeretettel viselnek. Ez nem véletlen, hiszen a régi-új divatelemek valóságos stílusfűszerként működnek.

A hetvenes évek trendjeiről szinte mindenkinek a bohókás, mintás, és hippi darabok ugranak be elsőként, amelyeket szinte lehetetlen egymással variálni. A túlzó ruhadarabokat feltűnő kiegészítőkkel bolondították meg, így a végeredmény legtöbbször eléggé harsány lett. Ám akkoriban nem csak ez az egy irányzat hódított, sokkal letisztultabb, nőiesebb, összehangoltabb divatvonalak is napvilágot láttak.

Retró divat, amit áthat a ’70-es évek hangulata

Ha ebben a divatkorszakban kotorászunk, bizony szép számmal találhatunk jól kombinálható alapdarabokat, amelyek kifejezetten nőiesek és sikkesek. Már a tavaszi-nyári trendek között is felbukkantak a hetvenes évekből átemelt, újragondolt fazonok, melyek ősszel még inkább elárasztják a kínálatot.

Olyan trendek tértek vissza, mint a velúr szoknyák, a western hatású kiegészítők, vagy a farmerból készült ruhák. Bármelyiket építed be az öltözékedbe, biztos, hogy nagyon feldobja majd a megjelenésedet. Kísérletezz bátran a retró kreációkkal, ám érdemes megtartani az egyensúlyt.

Ha kíváncsi vagy, hogy miként viselheted sikkesen a hippi korszak legnőiesebb ruhadarabjait, akkor lapozd végig a galériát, mert adunk pár ötletet!

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés