Angelina Jolie tökéletesen hozza Maria Callas nőies, kifinomult stílusát a filmben. A forgatáson készült fotók mindenkit ámulatba ejtetettek, a színésznő teljesen átalakult.

hirdetés

Maria Callas a huszadik század egyik legelismertebb operasztárja volt, akinek életét most a filmvásznon jelenítik meg, Pablo Larraín rendezésében. A főszerepet Angelina Jolie kapta, aki az eddigi lesifotók alapján teljes mértékben átalakult. Jóformán rá sem lehet ismerni a 48 éves Oscar-díjas színésznőre.

A megjelenését nem csupán a retró hangulatú frizura, smink és szemüvegkeret teszi különlegessé. A korhű összeállítások és ruhadarabok abszolút hozzák az 1900-as évek párizsi sikkjét és nőies hangulatát. Noha Angelina Jolie karakteres arcával nehezen tud igazán átalakulni, a különböző szerepek esetén mindig bátran vállalja a személyes stílusától teljesen eltérő darabok viselését. Most sincs ez másként, ugyanis Maria Callas ruhatára merőben eltér a színésznő aktuális, letisztultan modern holmikat tartalmazó gardróbjától.

Angelina Jolie tökéletes Maria Callas: korhű darabokat visel a filmben

Maria Callast a huszadik század egyik legismertebb opera-énekesnőjeként a hatalmas márkák is felkarolták. A fellépéseken nem viselhetett akármit, olyan neves divatházakkal dolgozott együtt, mint a Dior vagy az Yves Saint Laurent. Megjelenése mindig hűen tükrözte az akkori párizsi divatot, a nőies sikk és a visszafogott elegancia mintaképe volt. Angelina Jolie átalakulását nagyban meghatározzák az általa viselt retró darabok, a filmben már-már a felismerhetetlenségig átformálják a színésznőt.

A Jolie által viselt szettek egyértelműen a Maria Callas által viselt ruhákon alapulnak, az összeállításokat az opera-énekesnő ruhatára alapján készítették el. A korhű megjelenést valóban nagyon komolyan veszik a forgatás során, ugyanis különböző állatvédő szervezetekkel, többek között a PETA-val is egyeztettek a filmben viselt szőrmeholmikkal kapcsolatban. A stáb nem szeretett volna új szőrméket beszerezni, ezért Massimo Cantini Parrini jelmeztervező archív gyűjteményéből használnak fel néhány vintage kreációt.

Habár a filmben viselt jelmezekkel általában nem a színészek foglalkoznak, valószínűleg Angelina Jolie számára is fontos volt, hogy tudatosan, etikusan építsék fel a filmbéli szettek repertoárját. A színésznő ugyanis a saját ruházati márkáját is ezen az elven építette fel. Az Atelier Jolie is vintage anyagokkal fog dolgozni, hogy elkerüljék a pazarlást és lehetőséget, új esélyt adjanak a szabászati maradékok, levetett használt darabok felhasználásának.

Maria Callas a hetvenes években a francia sikk, a stílusos nő és a visszafogott elegancia tökéletes mintaképe volt. Az eddigi fotók alapján tökéletesen sikerült eltalálni a korhű szetteket, Angelina kiköpött Maria Callas ezekben a ruhákban. A repertoárban feltűnik néhány egyszerű alapdarab, mint például a vastag poncsó, a kötött kardigán vagy a hosszú szárú velúrcsizma, amelyek a hetvenes évek legütősebb kulcsdarabjainak számítottak.

A filmben megjelenik még az ikonikus nadrág-, illetve szoknyás kosztüm is, amelyek szintén megteremtik a korhű, retró hangulatot. A hetvenes években menő kosztümök egyébként ma ismét divatosak, azonban kissé más, modernebb formában. A kétrészes szetteket Angelina Jolie sem veti meg, ám egészen más variációban veti be őket a hétköznapok során. A jelmeztervezők a kiegészítőkkel és az anyagokkal is mesterien trükköztek. Az összkép zseniálisan jeleníti meg az akkori párizsi sikket és stílusvilágot.

A réteges öltözködés sikkes formái, a tweedanyagok és a kalapok, illetve kendők használata már önmagában megalapozta, hogy az eredmény tényleg megtévesztő és hiteles legyen. Angelina teljesen úgy fest, mint Maria Callas a hetvenes években. A színésznő átalakulásán már meg sem lepődünk, a jelmeztervezők profizmusa azonban még mindig ámulatba tudja ejteni a filmrajongókat.

Noha az egész filmet áthatja a francia sikk, a jeleneteket nem csupán Párizsban forgatják, Budapesten éppúgy készülnek izgalmas képkockák az egykori opera-énekesnő életéről. A filmet várhatóan 2024-ben mutatják be. A különleges történet mellett a ruhák, a hetvenes évek párizsi hangulata és Angelina Jolie látványos átalakulása szintén sok-sok rajongót vonz majd a képernyők elé. Noha alapvetően az opera-énekesnő életéről szól majd a történet, a film egyértelműen egy korrajz is lesz, amiben a korhű jelmezek alapján a divat is hatalmas szerepet kap.

Kiemelt kép: MEGA/GC Images/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés