Az amerikai Elle négy népszerű modellel, és négy tekintetrabló, ízlésesen szexi címlappal indítja a júliust, valamint egy komoly témával, amire hiányos öltözetükkel hívják fel a figyelmet a hírességek.

A mértéktelen környezetszennyezés, a felhalmozott szemét, a természet kizsákmányolása, és a bődületes pazarlás, csak egy-egy szelete annak a problémahalmaznak, amivel napjainkban meg kell küzdenie az emberiségnek és a bolygónknak. Bár ezek a súlyos problémák mindenkit érintenek, mégis nagyon nehéz rájuk irányítani a figyelmet.

Az amerikai Elle magazin nem bízta a véletlenre a dolgot, négy híres modellt állított középpontba a jó cél érdekében, akik már több éve a divatszakmában dolgoznak – hiszen egytől-egyig elmúltak harmincévesek -, és akiknek nem csupán határozott véleménye van arról, mit jelent számukra a fenntartható divat, hanem tetteikkel a mindennapi életükben is óvják a környezetet.

A négy borítón a 38 éves Gisele Bündchen, az esőerdők védelmezője, a 34 éves Doutzen Kroes, az elefántok őre, a 36 éves Anja Rubik, az óceánok megmentője, valamint a 49 éves Naomi Campbell, a jótékonyság bajnoka szerepel.

A Naomi Campbellel készült interjú egy része már olvasható az Elle magazin online felületén, ám teljes terjedelmében csak a júliusi magazin hasábjain, nyomtatásban jelenik majd meg.

Példamutató modellek

A 49 éves szupermodellről csak kevesen tudják, hogy a katasztrófa sújtotta területek, és a szegény sorsúak elhivatott segítője, aki sokszor állt be karitatív, humanitárius kezdeményezések élére, hogy a bajba jutottak szószólója legyen.

Naomi Campbell a Fashion for Relief szóvivőjeként számos hírességet állított maga mellé a jó cél érdekében. A Katrina hurrikán után, 2005-ben, egy komplett rendezvényt leszervezett a modell, alig egy héttel a New York Fashion Week előtt, és mozgósította a divatközösséget, hogy segítsenek a rászorulóknak.

Ám nemcsak nagyközönség előtt, rendezvények élén igyekszik jót cselekedni. Tudatosan úgy alakítja az életét, hogy a mindennapokban is óvja a környezetet. Nem veti meg a tömegközlekedést sem, és nem érdekli, hogy régi ruhák is lógnak a szekrényében, bármikor szívesen felölt magára egy többéves darabot is, ha valamiért kötődik hozzá.

Az amerikai Elle magazin elgondolkodtató képeit Chris Colls készítette, az egyedi stílusért pedig az ausztrál származású, népszerű New York-i stylist, Ilona Hamer felelt.

 

Kiemelt kép: Gilbert Carrasquillo/GC Images/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés