Stella McCartney nemes ügy mellé állt: 2018-ra tervezett kollekciójával is az óceán szennyezettségére, valamint az újrahasznosítás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet.

Stella McCartney szereti az extravagáns eleganciát, ami évről-évre kitűnik kollekcióiból. Most azonban, az anyagokra is nagyobb hangsúlyt fektet: célja, hogy az ökoinnováció segítségével a divat is nemes ügyeket szolgáljon. A tervezőnő eddig is sokat tett azért, hogy cége ne álljon be az élővilágot kizsákmányoló divatházak sorába.

Gyűjteményeiből rendre hiányoznak a valódi bőrök és szőrmék. Nemrég pedig a Parley for the Oceans kezdeményezés lelkes támogatójaként olyan alapanyagok felhasználását tűzte ki célul, melyek az óceánból kihalászott műanyagokból készültek.

McCartney egy plasztik felhasználásával készült Adidas Ultra Boost cipőt, valamint egy limitált kiadású hátizsákot is tervezett, mely darabokkal az óceánok megmentéséért tett erőfeszítéseket kívánja támogatni. A Parley egy olyan együttműködési hálózat, melyben az alkotók, stratégák és vezetők közös erővel igyekeznek megoldást találni az óceánokat pusztító emberi szennyezés megállítására. A műanyag törmelékből készült fonalakban és textíliákban látják az első kezdő lépést.

A Stella McCartney márka 2018-as resort kollekciója ezt a vonalat szeretné tovább vinni. Lezser, kényelmes sziluettekkel, aszimmetrikus fazonokkal, és hanyag eleganciával készül a tervezőnő az új szezonra.

  • Megosztás:
hirdetés