Persze, sport nélkül is összejöhet a fogyás, csak épp nem sok értelme van. Ha pusztán diétára hagyatkozol, könnyebben visszapattanhatnak a leadott kilók, és az egészséges, szép eredmény cseppet sem garantált. Optimális esetben a kalóriadeficit úgy valósul meg, hogy a fogyást támogató táplálkozást rendszeres testmozgás egészíti ki. Ezek a nők óriási motivációt adnak ahhoz, hogy belevágj, hiszen nem csupán lefogytak, hanem teljesen átalakult a testük az edzések hatására.

hirdetés

Az egészségesen fenntartható kalóriadeficit tartósabb eredményt hoz, mint a gyors, egy-két hetes diéták. A csökkentett kalóriabevitel nem az önéheztetésen, és a szigorú megvonásokon alapszik, melyek általában jojózást generálnak.

A helyes étrend a napi energiaszükséglethez igazodik, változatos, és hosszútávon fenntartható, vagyis nem von meg szükséges tápanyagot a szervezettől. Emellett azonban a rendszeres testmozgás is kiemelten fontos, hiszen javítja a nyirok- és vérkeringést, munkára fogja és fejleszti az izmokat, ezáltal nem csak gyorsabb, hanem hatékonyabb lesz az anyagcsere működése.

Hogyan alakul át a test a sport hatására?

A rendszeres testedzés – különösképpen, ha a kardió mozgásformák mellett súlyzós, erősítő gyakorlatokat is beiktat az ember – több előnnyel jár, minthogy fokozatosan eltűnnek a zsírpárnácskák az izmokról. Külsőleg tónusosabbá, feszesebbé, formásabbá teszi a testet, de belül is óriási változás történik.

A vérkeringés javulásával megnő a sejtek oxigénellátása, ezáltal a szervezet méregtelenítő folyamatai óriási támogatást kapnak. A sportolás ugyanakkor csökkenti az olyan fogyást nehezítő tényezőket, mint a felesleges vízvisszatartás, vagy a salakanyagok elszaporodása, melyek gátolják az anyagcsere zavartalan működését.

A kiegészítő, alakformáló edzésformák pedig arra jók, hogy súlyvesztés után ne váljon alaktalanná a sziluett a felpuhult, megereszkedett, életlen testkontúrok miatt. Az izmok erősítésével, fejlesztésével lokálisan is formálható egy-egy testrész, ennek ellenére nem ajánlott csupán egy-egy területre koncentrálni, vagyis érdemes olyan edzésprogramot összeállítani, ami teljes egészében kezeli a testet, ám emellett kisebb-nagyobb részben tartalmaz feszesítő, súlyzós, vagy alakformáló gyakorlatokat.

Így néz ki a fogyás, ha a diéta mellett a sport is bejátszik

Persze, nem mindegy, milyen edzéstípus mellett döntesz, hiszen mindenki számára más-más sporttevékenység hozza meg a kívánt eredményt. Érdemes szakértő véleményét kikérni a program összeállításakor, hiszen úgy ideális, ha az étrend a napi energiaszükséglethez igazodik.

Jól látszik, hogy ennél a hölgynél nem csak súlyvesztés történt, hanem arányaiban is átrendeződött az alakja. A karcsúsága kilókban és centikben egyaránt mérhető, sokkal keskenyebb a dereka, a csípője, és a combja. Ehhez az is hozzájárul, hogy tónusosabb és feszesebb a sziluettje.

82 hét alatt a vállai, a karjai, a csípő- és derékvonalai, valamint a lábai is megváltoztak ennek a fiatal nőnek. Az eredmény nagyon látványos, sokkal izmosabb, feszesebb az alakja.

Nem muszáj kockahasban gondolkodni, ez a hölgyemény jól példázza, hogy a sportosan nőies test nem a durván leszálkásított izmokról szól. Kilókban mérve nem sok változás történt, mégis mennyivel másabb az alakja!

3 hét alatt centikben mérhető a változás!

Már az is sokat számít, ha eltűnik a képből a puha hasi zsír.

Sokkal feszesebb a bőr, ha megtámasztják az izmok.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés