A hátformáló edzés a kis puklik eltüntetésében segít, és abban, hogy tónusosabb, feszesebb legyen ez a terület. Megdolgoztatja a nyak, a hát, és a hátsó felkar izmait, hogy a diétázással és kardiózással elért súlycsökkenés után ne redőzzön a bőr az említett testrészeken.

hirdetés

A hátizmokat viszonylag ritkán dolgoztatjuk meg célzottan – különösen ülőmunka mellett -, pedig, ha hagyjuk eltunyulni őket, az rossz testtartáshoz és zsírlerakódáshoz vezethet. A renyhe izomcsoportoknak köszönhető az is, hogy kis puklikat szorít fel a melltartó, amikor bevág a húsba, és ez nem csak kényelmetlenséget okoz, hanem lerombolja a csinos öltözék összhatását.

Egy szépen kidolgozott, feszes háton jobban érvényesülnek a kivágott kis topok, sőt, így a pánt nélküli melltartó is láthatatlan maradhat, mert nem vág menetet a bőrredőkbe, és nem kell folyton igazgatni.

Hátformáló edzés otthon: lógó bőrredők ellen

A feszesítő gyakorlatok önmagukban nem alkalmasak zsírégetésre, ezért a kis puklik eltüntetéséhez elengedhetetlen a kiegyensúlyozott, egészséges étrend, valamint a rendszeres testmozgás. Ahhoz, hogy a kilók megmoccanjanak, kevesebb kalóriát kell bevinned, illetve intenzívebb tornára kell váltanod, ami lehet aerob, kardió, vagy intervallumos, szakaszos mozgásforma.

Ám a feszesítő, erősítő gyakorlatok éppúgy fontosak, hiszen ezek arányaiban formálják, valamint tónusosabbá teszik az alakot. A hátizmok formálásával két legyet ütsz egy csapásra, hiszen egyúttal a lógó felkar látványától is megszabadulhatsz. Fogj két palackot a kezedbe, és mehet a hátformáló edzés!

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés