Mariah Carey minden kétséget kizáróan az ünnepek királynője, az All I Want For Christmas Is You című száma szinte minden karácsonyi szezonban felcsendül a világ legtöbb táján. Az 53 éves énekesnő azonban nem csupán tehetségének és mára ikonikussá vált dalának köszönheti, hogy rendszerint hírbe hozza a sajtó. Szépségápolási praktikáira sokan kíváncsiak, akár éveket letagadhatna valós életkorából.

hirdetés

Noha meglehet, hogy nem kizárólag a tudatos, egészséges életmód eredménye Mariah Carey kifogástalan megjelenése, ahhoz, hogy valaki ilyen fantasztikusan nézzen ki, a botox-kezelések és egyéb szépészeti beavatkozások nem elegendőek. Az 53 éves énekesnő a jól megszokott rutinjában hisz. Alapvető dolgokra bízza az öregedés folyamatának lassítását, és láthatóan az eredmény sem marad el.

Volt időszak, amikor a fogyása volt a központi téma, és bár a hírességek körében bevett szokás, hogy orvosi segítséget kérnek a folyamathoz, a siker fényéből az odavezető út cseppet sem vesz el. Mariah Carey nőies alakjával és múlhatatlan szépségével a legtöbbek figyelmét felkelti, ám csodás megjelenését nem csupán a szakembereknek köszönheti, igencsak sokat tesz azért, hogy megtartsa kirobbanó formáját.

 

Mariah Carey szépségrutinja roppant egyszerű alapokon nyugszik

Minden nő számára fontos a megjelenés, kinél nagyobb, kinél kisebb prioritást élvez a szépségápolás, ám összességében az kétségtelen, hogy nagyon meg tudja tépázni az önbizalmat, ha elégedetlenek vagyunk a kinézetünkkel. A hírességek folyton szem előtt vannak, az állandó visszajelzések, kritikák pedig gyakran torzítják a testképüket, így érthető módon, olykor drasztikusabb módszerekhez is folyamodnak, ha változást akarnak elérni. Mariah Carey megtalálta a módját annak, hogy egészséges keretek között tartsa fenn szépségét. Elsősorban az életmódját formálta át. Bár nem szívesen fedi fel szépségtitkait, pár apróságot megosztott már a rajongóival.

Az alvás a legfontosabb

Több interjúban is arról nyilatkozott az énekesnő, hogy az alvási rutinját tartja az egyik legfontosabbnak a mindennapok során. Igyekszik minden alkalommal megközelítőleg 15 órát aludni. Bár való igaz, hogy ezt sokan nem tehetik meg a zsúfolt, mozgalmas hétköznapokon, az alvás jelentősége megkérdőjelezhetetlen. Nem csupán az egészség szempontjából és az agyműködés elősegítésének céljából rendkívül fontos a kielégítő, pihentető alvás, a szépség éppúgy kárát látja a rendszeres éjszakázásnak.

Az alvás hiánya miatt a szabad gyökök pusztító hatása felerősödik. A bőr védekezőképessége jelentősen lecsökken, a folyamat negatív hatással van a vízháztartásra, a hormonokra és a vérkeringésre egyaránt. A szem alatti sötét, makacs karikák megjelenése csupán a kezdet, a regeneráció folyamatának lelassulása, megrekedése a ráncok korai megjelenését idézi elő.

A tej csodákra képes

Mariah Carey kifejezetten ügyel az arcápolásra, nagyon fontosnak tartja a jól felépített rutint. Egy The Guardian-interjúban elárulta, sokszor használ tejet, ezzel az egyszerű alapanyaggal igyekszik fenntartani bőrének szépségét és rugalmasságát. A tej elképesztően hidratál, mélyen feltölti a kitikkadt, megviselt bőrt, miközben enyhe hámlasztó hatásából adódóan a regenerációhoz is nagyban hozzájárul. Kíméletesen távolítja el az elhalt hámréteget, használata rugalmas, sima felszínt eredményez. Rengeteg vitamint tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek az egészséges, élettel teli hatáshoz. Ilyen például az A-, B-, C-, valamint E-vitamin is.

Leszokott a dohányzásról

Bár alapvetően az énekhangja miatt szokott le a dohányzásról, nem kétséges, hogy ez a döntés a szépségápolás szempontjából is roppant jelentős. Mariah Carey pár éve számolt be a Vogue-nak arról, hogy búcsút intett káros szenvedélyének, ami rendkívül pozitív hatással volt a hangjára. Egy énekesnőnek minden bizonnyal ez a legnagyobb motiváció. Azonban nem lehet elmenni amellett, hogy a dohánytermékek milyen káros hatással vannak az öregedésre.

Sejtromboló hatásával elképesztően felgyorsítja a nem kívánt folyamatot, amely részben annak köszönhető, hogy már egy-két szál cigaretta elszívása is annyira megterheli a szervezetet, hogy szinte turbó fokozattal üríti ki annak C-vitamin-raktárát. Ez befolyásolja a kollagéntermelést, ami pedig a rugalmasság elvesztéséhez vezet. Hamarosan megjelennek a nem kívánt ráncok, amelyek idővel egyre inkább mélyülni fognak.

Az énekesnő nem ünnepli a születésnapját, csupán évfordulót tart, hiszen nem tulajdonít különösebb jelentőséget az évek múlásának. A Vogue-nak étkezési szokásairól is mesélt, elárulta, hogy szigorú diétát tart, kerüli a szénhidrátokat, valamint zöldségeket is igencsak ritkán fogyaszt, hogy elkerülje a kellemetlen puffadást. A helyes, egészséges étkezés nem csupán az egészségre és az alakra van hatással, a bőr állapota ugyancsak pozitívan változhat, ha értékes tápanyagokban dúskál az étrend.

Kiemelt kép: Jamie McCarthy/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés