Kétségtelen, hogy a plasztikai beavatkozások rendkívül népszerűek. Manapság már rengeteg eljárás közül választhatnak a páciensek. A durva plasztika mellett vannak kíméletesebb metódusok, melyek nem járnak vágással, csupán pár apró tűszúrással. A trendek alaposan átalakultak, ezért idén már nem a mellplasztika vagy a szájfeltöltés a legnépszerűbb.

hirdetés

A plasztikai beavatkozások az elmúlt években rendkívül megváltoztak. A kezdeti eljárások sokat módosultak, fejlődött a technológia, ezért a feltöltéssel vagy feszesítéssel járó módszerek sokkal fájdalommentesebbek, korszerűbbek. A végeredmény úgyszintén természetesebb hatást garantál, és manapság már kisebb a kockázata például az elrontott orrplasztikának, mint tíz évvel ezelőtt.

Új eljárások jelentek meg, és mostanában már más tendencia mutatkozik meg a testrészek plasztikáztatásában, mint mondjuk, tíz vagy tizenöt évvel ezelőtt. A ranglistát sokáig a mellplasztika vezette, a legtöbb hölgy a dekoltázsát szerette volna látványosabbá, szebbé tenni. Úgyszintén népszerűnek számított a fenékplasztika, ezt a beavatkozást még napjainkban is sok hölgy választja, ám a technológiák alaposan átalakultak.

Ezek a plasztikai beavatkozások a legnépszerűbbek: a hatalmas ciciket egyre kevesebben kérik

A finomabb beavatkozások kedvelői legtöbbször a szájfeltöltést kérik, ám ez már sokkal esztétikusabb végeredményt garantál, mint korábban. Ennek ellenére mégis megváltoztak a trendek, ezért idén már más számít felkapottnak.

Az átalakulás egyik oka a koronavírus-járvány, hiszen hónapokon keresztül nem végeztek az orvosok beavatkozásokat, ezért a korlátozások feloldása után rengetegen látogatták meg a sebészeket az elmaradt kezelések és átalakítások bepótolására. Az Amerikai Egyesült Államokban különösen megnőtt a plasztikai műtétek száma, ám a világ többi részén is hasonló tendencia figyelhető meg.

Orrplasztika

Az orrplasztikáról évekig keringtek rémtörténetek, és elég sok elrettentő felvétellel találkozhattunk már. Előfordult, hogy még a hírességek is rosszul választottak sebészt, mivel a végeredmény nem volt annyira esztétikus, mint az elvárható lett volna. Az elmúlt években fejlődtek az eljárások, így manapság már sokkal kisebb a kockázata egy elrontott orrnak, mint tíz évvel ezelőtt.

Idén megnőtt az orrplasztikák száma, ami többek között annak is köszönhető, hogy az emberek sokkal többet voltak otthon, a videóhívások és a rossz megvilágítások miatt úgy gondolták, hogy változtatni kell az arcukon. Az orrműtét egyik hátránya, hogy az arc bevérzik, sokáig lila, vörös, ezért a felépülési idő alatt kellemetlen emberek közé menni. A maszkviselés ezt nagyban megkönnyítette, hiszen a terület nem volt látható.

Szemhéjplasztika

A szemhéj környékén végzett beavatkozások az utóbbi években váltak igazán népszerűvé. Sokan esztétikai okok miatt kérik a beavatkozást, ám bizonyos esetekben már a látást is gátolja a lelógó szemhéj.

Egyre többen végeztetik el a viszonylag kis macerával járó eljárást, mely során eltávolítják a felesleges bőrt, így sokkal feszesebb lesz a szemkörnyéki terület. Eltűnnek a táskák, apró ráncok, és összességében fiatalosabb hatást kelt a küllem.

Arcplasztika

A ráncfelvarrás, a botox és a különféle, archoz köthető beavatkozások már korábban is népszerűek voltak, az új, korszerű technológiáknak köszönhetően pedig már vannak szinte teljesen fájdalommentes eljárások, melyek nem változtatják meg drasztikusan az arcvonásokat.

Nyakplasztika

A nyak finom bőre hamar megereszkedik, rugalmatlanná válhat, hamar megjelenhetnek rajta a fityegő bőrredők és ráncok. Az eljárásnak köszönhetően az áll alatti területek is sokkal feszesebbé válnak, eltűnik az apró toka, és igazán fiatalos lesz a kinézet. A plasztikai beavatkozás nem változtatja meg drasztikusan a külsőt, nem torzulnak a vonások, a végeredmény mégis szembetűnő, hiszen sokkal szebb, fiatalosabb lesz az áll és a nyak környéke.

Zsírleszívás

A koronavírus-járvány alatt sokan abbahagyták a rendszeres mozgást, és megjelent a stresszevés. Ez a plusz kilók megszaporodását eredményezte, ezért egyre többen választják a zsírleszívást, hiszen viszonylag gyorsan lehet megszabadulni a feleslegtől. Bár közel sem fájdalommentes az eljárás, ez sokakat nem tántorít el.

A plasztikai beavatkozások tehát továbbra is népszerűek, a nők többsége pedig leginkább olyan módszert választ, amellyel nem változik meg drasztikusan a külseje, csupán egy kisebb korrekció, fiatalító átalakulás történik. A durva eljárások gyakran eltorzítják a vonásokat, ezzel szemben egy szemhéjplasztika csupán frissebbé teszi a kinézetet.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás: