A hosszú, dús szempillák titka a megfelelő szépségápolásban rejlik. Ezeknek a természetes, otthoni praktikáknak a segítségével gyorsabban növekednek a szálak.

hirdetés

A dús, hosszú szempillák látványosan nyitottabbá teszik a tekintetet, üdébb és nőiesebb kisugárzást kölcsönöznek az arcnak. Amilyen apró részletei a megjelenésnek, legalább annyira kényesek, sokan pedig nem is igen szánnak külön időt az arcápolási rutinban arra, hogy a pillákat is kezelésbe vegyék. A legtöbben spirállal, szempilla-göndörítővel vagy műszempillával próbálják sűrűbbé és hosszabbá varázsolni a pillasort, azonban a szálak rendkívül érzékenyek a durvább beavatkozásokra, sokszor rosszul reagálnak a kemikáliákra.

Még ha nem is veszed észre, hogy rohamosan hullanának a szempilláid, a ritkás, rövidebb pillasor már intő jel lehet, hogy változtatni kell a bevett szokásokon. Tény, hogy a szempilla-göndörítő például íveltebbé teszi a szálakat, ezáltal dúsabbnak és hosszabbnak láttatja őket, azonban arra sokan nem gondolnak, hogy egyúttal kárt is tud tenni a szempillák szerkezetében. Ezek az egyszerű, természetes praktikák határozottan segítik a szempilla-növekedést, ennek köszönhetően pedig dúsabb, hosszabb pillákat eredményeznek.

 

Hosszú, dús szempillák természetes praktikákkal

A gyengéd, tudatos ápolás a legfontosabb

A szempillák rendkívül érzékenyek a durva behatásokra, ha dús és hosszú szálakat szeretnél, nagyon oda kell figyelned a megfelelő, óvatos ápolásra. Ez a praktika tulajdonképpen egy alapszabály, hiszen enélkül bevethetsz bármilyen csodaszert, a varázslat nem fog működni.

Első lépésként soha ne hagyd fenn a sminket éjszakára, a szempillaspirált mindig alaposan mosd le. Ehhez válassz könnyed, ápoló sminklemosót, illetve figyelj, hogy ne dörzsöld, ne gyötörd a pilláidat. Légy kíméletes és türelmes a vízálló, makacs spirál eltávolításakor! A dörzsölés következtében sérülhetnek a szálak, illetve több pilla ki is hullhat, ha nem a megfelelő sminklemosási technikát alkalmazod.

Természetes olajokkal is növesztheted a pilláidat

Ahogy a frizura és az arcbőr is igényli a törődést, úgy a pillákat sem szabad elhanyagolni. Szerencsére nem kell túlgondolni a dolgokat, ugyanis a természetes olajok közül több olyan verziót is beszerezhetsz, amelyek határozottan segítik a pillák növekedését és sűrűbb, szebb hatást kölcsönöznek nekik.

A „szempillanövesztő” olajok között talán a ricinusolaj a legismertebb, amely serkenti a pillák növekedését és egészséges, hosszú szempillasort eredményez. Rendkívül gazdag antioxidánsokban, ráadásul amellett, hogy hosszabb, látványosabb pillákat eredményez, erősíti is azokat, ezáltal ellenállóbbá válnak a külső behatásokkal szemben.

Az argánolaj szintén gyakran alkalmazott csodaszer a szempillanövesztésben, ugyanis rendkívül gazdag A-vitaminban, ami nélkülözhetetlen a pillák növekedéséhez. A kókuszolajjal sem tudsz mellényúlni, de sokak szerint a mandulaolaj is remek választás, ha sűrűbb, hosszabb és egészségesebb szempillákat szeretnél.

Szempillanövesztő szérumok

Ha nem szeretnél kizárólag egy-egy olajjal bíbelődni, érdemes szétnézned a szempillanövesztő szérumok kínálatában. Fontos, hogy lehetőleg természetes hatóanyagokat tartalmazó, kemikáliáktól mentes verziót válassz, s még jobb, ha a kence E-vitamint is tartalmaz. Mielőtt kipróbálnád a szérumot a szempilládon, mindenképpen teszteld más területen, nehogy irritációt váltson ki a szemkörnyéken.

 

A zöld tea tényleg segít?

Sokak szerint a zöld tea fantasztikus hatásait a szempillákon is be lehet vetni, ugyanis a teába mártott pamaccsal, vagy közvetlenül a beáztatott teafilterrel könnyedén lehet ápolni a pillákat. A zöld tea a benne található flavonoidoknak köszönhetően erősíti a szálakat, ezáltal hozzájárul a gyorsabb növekedéshez és a sűrűbb, dúsabb szempillához.

A vitaminokat se hanyagold el

A szempillákat nem csak kívülről, belülről is támogatni kell ahhoz, hogy sűrűbb és hosszabb hatást érj el. A legfontosabb szépségvitaminokat érdemes beépítened az étrendedbe, akár étkezés, akár táplálékkiegészítők formájában.

A legfontosabb egyértelműen az E-vitamin, amely mind kapszula, mind olaj formájában kívül-belül kezelésbe veszi a gyenge szempillákat. Igazi szépségvitamin, ami antioxidáns hatásának köszönhetően hozzájárul a hosszabb, dúsabb szempillához. Természetesen az A-, B-, illetve C-vitaminról sem szabad megfeledkezni!

Ha biztosra akarsz menni, a biotin garantáltan a segítségedre lesz. A biotin a B-vitaminok családjába tartozik, azonban kiemelkedően fontos szerepet játszik a haj, illetve ezáltal a szempillák egészségének megőrzésében. Nem csupán a növekedésre van hatással, a szálak megerősítésében is jeleskedik.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés