A maga idejében Kleopátra szépségéről nem csupán a férfiak, a nők éppúgy ódákat zengtek. Vonzó kisugárzását és tökéletes megjelenését pedig a genetikán túl a tudatos bőrápolásnak köszönhette. Ez a hámlasztó pakolás két olyan összetevőből áll, amit ő is szívesen használt fürdőzései során. Csodát tesznek a bőrrel, és arcmaszk formájában is érdemes beépíteni őket a rutinba.

hirdetés

Kleopátra a maga korában igazi szexszimbólumnak számított, az egyiptomi királynő szépségéről ódákat zeng az utókor. Bár senki nem tudja pontosan, valójában hogyan nézett ki az egykori uralkodónő, a grafikusoknak hála több rekonstrukció is napvilágot látott már, ami arcképét ábrázolja. A mítoszok nem vesztek el, Kleopátra szépségtrükkjeire pedig még ma is rengeteg nő esküszik.

Hámlasztó pakolás Kleopátra kedvenc összetevőivel

Függetlenül attól, hogy mennyi igazságtartalma van a királynő szépségéről szóló legendáknak, az általa bevetett szépségtrükkök mögött valódi logika fedezhető fel. A szépség alapvetően relatív, hiszen mindenkinek más tetszik igazán, és összességében mindenki úgy tökéletes, ahogy van. Az azonban kétségtelen, hogy a szépségápolás hatalmas rajongójaként valóban értett a kencékhez és hatóanyagokhoz, amelyek csodát tettek a bőrével.

Ez a hámlasztó, könnyedén elkészíthető pakolás ragyogóvá varázsolja a bőrt

A legendás szépségű Kleopátra erre a két összetevőre alapozta a bőrápolási rutinját, nem is véletlenül. Bár nem pakolásként használta, hanem fürdőként alkalmazta a tejet és a mézet, kényeztető arcpakolás formájában ugyanaz a hatás érhető el ezzel a kombinációval.

Sokan félnek a kémiai hámlasztástól, és inkább meg sem próbálják a különböző szérumokat és kencéket, amelyek egyébként már mindenféle bőrtípushoz passzolóan megvásárolhatók. Mindazok számára, akik féltik arcbőrüket a pipettás, drogériákban beszerezhető formuláktól, tökéletes megoldás lehet a természetes összetevőkkel való, gyengéd hámlasztás.

 

A tej elképesztően hidratálja és ragyogóvá varázsolja az arcbőrt, valamint savasságából adódóan enyhe hámlasztó hatással ugyancsak rendelkezik. Ennek köszönhetően az elhalt hámrétegnek búcsút lehet inteni, az arc felszíne gyönyörű, rugalmas és élettel teli lesz. Mivel hozzájárul a bőr regenerációjához, az öregedési folyamat jelentősen lassítható vele, a korai ráncok megjelenése elleni küzdelemben tökéletes összetevő lehet egy zsírosabb tejfajta, mint például a kecsketej. A tej szuper A-, B-komplex, C-, valamint E-vitamin-forrás, ami az egészséges, ragyogó bőrfelszínhez elengedhetetlen.

A méz jóformán minden bőrtípusra alkalmazható, így az egyik legkedveltebb otthoni hatóanyag. Antibakteriális összetevő, így akár pattanásos vagy érzékeny bőr esetén is bevethető. A mézben található enzimek mélyen hidratálják a bőrt, ami elengedhetetlen a hosszan tartó feszesség, rugalmasság eléréséhez. Összerántja a tág pórusokat, valamint enyhe hámlasztó hatással bír.

A méz esetén nem kell félni attól, hogy az egész arcfelület egy az egyben lefoszlik, kifejezetten kíméletes megoldást kínál ez az egyszerű, mindennapi hatóanyag. Antioxidáns hatásának köszönhetően hozzájárul az öregedés elleni küzdelemhez, polifenolokat, valamint flavonoidokat tartalmaz, így igyekszik épen tartani a bőr rugalmasságáért felelős kollagénrostokat.

Így készítheted el a Kleopátra-féle pakolást

Keverj össze 2-3 evőkanál mézet ugyanennyi, lehetőleg zsírosabb típusú tejjel. Ha a méz túlzottan szilárd halmazállapotú, érdemes kissé felmelegíteni, így kenhetőbbé válik majd, arra azonban vigyázni kell, hogy semmiképp ne legyen túl forró a hőmérséklete, hiszen az már ártalmas lehet az arcbőrnek. Mielőtt felkerül a pakolás, érdemes langyos vízzel átöblíteni az arc felületét, a vizet nem szükséges letörölni róla. A kencét 10-15 percig hagyd fenn a bőrödön, majd alaposan, langyos vízzel öblítsd le.

Rendszeres alkalmazásával enyhe hámlasztó hatás érhető el, miközben mélyen hidratálja a száraz, fakó bőrt, és megnyugtatja az érzékeny, pattanásos hámréteget.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés