Helen Mirren számára rendkívül fontos a szépségápolás, de egyáltalán nem gondolja túl a dolgokat. Megmutatta, hogy mit tart a neszesszerében, s meglepően egyszerű, alapvető termékeket húzott elő a kis táskából.

hirdetés

Helen Mirren rengeteg nyilvános eseményen vesz részt, szinte minden vörös szőnyeges gálán jelen van, és gyakori vendég a filmpremiereken, így elképzelni sem tudjuk, hogy a sűrűbb napjain mikor fér bele az idejébe a szépségápolás. Pedig mindig kifogástalan a megjelenése, az utazásai alkalmával is gondosan ügyel a bőrápolásra. Sokan azt gondolják, hogy a hírességek mögött mindig ott áll készenlétben egy profi szépségkarbantartó csapat, akik, ha kell, frizurát igazítanak, sminket tökéletesítenek, vagy felkészítik az arcbőrt a napi kihívásokra. A jeles események előtt a legtöbben szakemberek segítségét kérik a szépülés lépéseinél, ám a mindennapokban a sztárok zöme is a saját sminktudására, bőrápolási szokásaira és a neszesszerében megbúvó kedvenc kozmetikumaira hagyatkozik. Sokan nagyon alaposan, számos izgalmas kencével kényeztetik az arcbőrüket, míg mások mindössze hét percbe sűrítik bele az arcápolási rutint és a reggeli sminket.

A kulisszák mögé betekinteni mindig izgalmas, és a rutin lépéseinél még árulkodóbb lehet a neszesszer tartalma, hiszen az úti kozmetikai készletbe csak a legszükségesebb, gyors segítséget nyújtó termékeket és eszközöket pakolja bele az ember. Helen Mirren a neszesszerét pakolta ki a Harper’s Bazaar UK kamerái előtt, hogy megmutathassa, milyen termékeket visz magával egy-egy utazás vagy hosszabb nap alkalmával.

Helen Mirren szerint ezek a szépségápolás alapkövei

Helen Mirren egy igazi ikon a filmszakmában, aki abszolút méltósággal, magabiztossággal éli meg az öregedést. Soha nem takargatta ráncait, sőt, őszülő frizuráját is lazán felvállalja. A most 78 éves színésznő számára rendkívül fontos a szépségápolás, azonban ahogy az évek múlásának jeleit, úgy a bőrápolást sem veszi véresen komolyan. Nem bonyolítja túl a dolgokat, a neszesszerében csak alapvető termékeket hord magával.

Az első dolog, amit kivett a kis táskából, egy csomag tea. Bár sokan a szemükre szokták tenni a filtereket bőrnyugtatóként, valamint a sötét karikák eltüntetésének céljából, Helen Mirren kiemeli, hogy ő bizony fogyasztási célból hord magával teát, vagyis azért, hogy megigya. Már ebből is érzékelhető, hogy a színésznő határozottan tisztában van az arcápolási trendekkel és a különböző összetevők hatásával, ám ennek ellenére tudatosan minimalizálja a repertoárt.

Úgy gondolja, hogy a szépséget meg kell élni, élvezni kell. Az viszont már nem jó, ha a gondolkodást is a külsőségek befolyásolják. A neszesszer tartalmát is ezen gondolatmenet alapján alakította ki.

 

Olyan termékeket húz elő a táskából, mint például a kis méretű hajlakk, ami nélkül soha nem indul el sehová. Ami szintén dobogós helyen szerepel a toplistáján, a kedvenc kézkrémje. Az utazások alkalmával különösen szárazzá válnak a kézfejei, ezért a kencét soha nem hagyja otthon.

A neszesszerben természetesen lapul egy szuper hidratálókrém, valamint egy natúr, friss árnyalatú körömlakk is. Ami talán sokak számára meglepő lehet, hogy Helen Mirren egy kisebb adag multivitamint is hordoz magával a táskájában. Hangsúlyozza, hogy a belsőnkre éppen annyira figyelni kell, mint a külsőre. A szépségápolás nem korlátozódhat a krémekre és a különböző kozmetikai termékekre.

A parfüm és a szájfény szintén belefér a csomagba. Mindig olyan ajakkencét visz magával, amit tükör nélkül is fel tud kenni, hiszen az utazás során nem biztos, hogy van alkalma sokat bíbelődni a sminkeléssel.

Helen Mirren neszesszere tulajdonképpen csak egyszerű, alapvető termékeket tartalmaz, ám minden megtalálható benne, amire egy utazás vagy egy hosszabb nap alkalmával szüksége lehet a bőrnek és a hajnak. Nem bízza a véletlenre a tökéletes megjelenést, de nem is bonyolítja túl a koncepciót.

Kiemelt kép: Michael Kovac/The Hollywood Reporter via Getty Images/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés