Mariah Carey esetében már nagyon nehéz eldönteni, hogy képmanipulációról, vagy valóságról van szó. Legutóbbi fotósorozata azonban több szempontból is gyanúsan idealizált.

Tavaly drasztikusan lefogyott Mariah Carey, súlytöbbletétől gyomorgyűrű segítségével szabadult meg. Sajnos már ezt sem sokan hitték el neki, ugyanis a sikeres előadóról csak kevés olyan kép kerül ki a nyilvánosság elé, ami nincs képszerkesztő programmal manipulálva.

A 49 éves énekesnő a közösségi média színterén is gyakran lebukott már agyonretusált fotóival, és kapott hideget-meleget azért, mert a koncertjein teljesen másképp nézett ki. A kilencvenes évek sztárja egyébként az öltözködésével is ügyesen tud trükközni, így egész sokáig tudta leplezni az évek során rárakódott súlyfelesleget, bár azért az arcán mindig észre lehetett venni a különbséget.

Mariah Carey és a Photoshop

Az amerikai Cosmopolitan augusztusi címlapján Mariah Carey éppolyan ragyogóan fest, mint pályája kezdetén, mintha el sem telt volna az a röpke harminc év. A borítón színes fotón láthatjuk az énekesnőt, ám a divatanyaghoz már fekete-fehér képeket válogatott össze a magazin. A Cosmopolitan egy videót is megjelentetett Carey-ről, amelyben poénból kipingálja a sminkesét. Bár jól látszik benne, hogy az énekesnő valóban sokat fogyott, a felvételen sokkal szélesebb és husisabb az arca, mint a magazinfotókon.

 

Így bárkiben felmerülhet a gyanú, hogy a képek sem pusztán a nosztalgikus hangulat kedvéért fekete-fehérek, hogy felelevenítsék a kilencvenes évek turnéhangulatát. A 49 éves sztárénekes arca olyan sima, mint húszéves korában, az idő legapróbb nyoma sem látszik rajta. Formás, homokóra alakja ugyan nem kizárólag a Photoshopnak köszönhető, de az arcát feltűnően keskenyítették. Nem értjük, miért van szüksége erre, hiszen retusálás nélkül sem néz ki majdnem ötvennek, ráadásul valóban sok kilótól szabadult meg tavaly, és még most is tartja a súlyát.

Az énekesnő tiarát és mamafarmert, valamint egy fehér pólót visel, amit a saját képmása díszít. Jason Kim képei a kilencvenes és korai kétezres évek turnéhangulatát elevenítik fel, és Mariah Carey pont úgy néz ki rajtuk, mintha csak egy pillanat telt volna el azóta.  Csodásan dús hajkoronáját Lorenzo Martin, sminkjét Kristofer Buckle készítette. A stylist, Johnny Wujek, a Fleur du Mal, a Burberry, és az Intimissimi kollekcióiból rakta össze a szetteket.

 

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images.

Képgaléria képei: Jason Kim/Cosmopolitan.

  • Megosztás:
hirdetés