A díjátadó gálák és egyéb exkluzív, elegáns rendezvények mindig tartogatnak maradandó, feledhetetlen divatpillanatokat, melyek elsősorban a háttérben dolgozó, tehetséges dizájnereknek, illetve a ruhaválasztást segítő stylistoknak, és nem utolsó sorban a kreációt méltósággal, kellő nőiességgel, vagy extravaganciával viselni tudó hírességeknek köszönhető. Egy-egy ilyen alkalommal gyönyörűbbnél gyönyörűbb estélyik, csodás anyagok és fantasztikus szabásvonalak kápráztatják el a közönséget, s bár előfordul néhány durvább baki, leginkább a csodás darabok teszik emlékezetessé az estéket. 2022-ben ezek voltak a legszebb estélyi ruhák a vörös szőnyegen.

hirdetés

Egy divatrajongó számára minden vörös szőnyeges esemény valóságos csemege a magas szabászati, haute couture ruhacsodák világából. A hírességek a legnagyobb luxusmárkák kreációiban vonulnak végig a fotósok előtt, fantasztikus, mesébe illő darabokkal kápráztatják el a nagyközönséget. Így az év végeztével nem is egyszerű végiggondolni, mely darabok érdemelnek igazán dobogós helyezést, hiszen rengeteg letisztult és monumentális ruhakölteményt láthattunk a filmes gálák és a divatrendezvények alkalmával. A 2022-es év igencsak bőkezű volt a gyönyörű ruhák tekintetében, így hatalmas kihívást jelentett számunkra, hogy összeállítsuk a top 10-es listát.

Az elmúlt pár év nem volt mindig kegyes a nagy eseményeket illetően, a vírushelyzetre való tekintettel számos rendezvényt online körülmények között rendeztek meg. Ez sajnos rendszerint azzal a következménnyel járt, hogy le kellett mondani a hercegnős, ámulatba ejtő estélyi ruhákról is. Az idei év felhozatala azonban abszolút kárpótolta a rajongókat, szebbnél szebb darabokat választottak a hírességek a vörös szőnyeges alkalmakra.

A galériában összegyűjtöttük a 2022-es év legszebb, legcsodálatosabb estélyi ruháit.

 

A legszebb ruhák 2022-ben: lélegzetelállítóan gyönyörűek

Az idei legszebb ruhákat felvonultató top 10-es lista felállítása mellett szerettük volna megtalálni a 2022-es év nagy divatpillanatát is. Már a gyönyörű estélyik kiválogatása sem volt egyszerű feladat, a legemlékezetesebb momentum megjelölésénél azonban könnyebbséget jelentett, hogy jelentősen szűkült a kör.

Az az alkalom, amire mindenki emlékszik, és valószínűleg hosszú éveken át fennmarad a köztudatban, ami szó szerint mindenkit ámulatba ejtett, egyértelműen Blake Lively Met-gálás bevonulása volt. A mindig csodás darabokban megjelenő színésznő esetén a legtöbben azt gondolhatták, már nem tudja felülmúlni eddigi ruhaválasztásait, azonban ő még mindig tud újat, különlegeset mutatni. Egy Atelier Versace ruhában érkezett az eseményre. Az Empire State Buildingre utaló art deco részletek csodálatosan kidolgozottá tették az estélyit, amely már önmagában tökéletes választásnak bizonyult.

Az átalakulást bemutató videó megtekintéséhez lapozz a kép jobb oldalán látható fehér nyilacskával.

Ekkor jött azonban a csavar, amitől világszerte népszerűvé vált a fantasztikus kreáció. Blake Lively egy pillanat alatt alakult át, a bronzos színeket egy finom kékes árnyalat váltotta fel, s úgy tűnt, mintha egy egészen új ruhába bújt volna. Aki tündérmeseként éli meg a vörös szőnyeges eseményeket, a Met-gála esetében minden bizonnyal nem csalódott. Gyakorlatilag a rajongók, nézők szeme láttára történt meg a varázslat.

Az átalakult estélyi ezután már a Szabadság-szobrot szimbolizálta, amely a való életben is hasonlóképp alakult át az évek során bronzból kékes tónusúvá. Ezt a divatpillanatot nehéz lett volna felülmúlni. Ugyan jó pár hónap eltelt már a Met-gála óta, sok-sok nívós vörös szőnyeges eseménnyel tűzdelve, Blake Lively abszolút elvitte a show-t 2022-ben a fantasztikus, kreatív és ámulatba ejtő választásával.

Kiemelt kép: John Shearer/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés