Az Oscar-gála minden évben az egyik legjobban várt filmes esemény. Ám a fényes szobrok átadása mellett a divatnak éppúgy hatalmas szerep jut. A meghívott vendégek idén is kitettek magukért, sokan lélegzetelállító ruhakölteményekben lejtettek végig a vörös szőnyegen. Nicole Kidman egy csodás, pasztelles árnyalatú estélyit választott a díjátadóra.

hirdetés

Tavaly az Oscar-gálát sokkal szerényebb körülmények között rendezték meg. A koronavírus-járvány miatt a Los Angelesben található Union Station adott otthont a rendezvénynek, melyen csak a díjat átadók, illetve a jelöltek voltak jelen. Idén ismét a szokott helyszínen, a Dolby Színházban gyűlt össze a filmes világ krémje, és bár a távolságtartás most is előírás volt, a hosszú vendéglista nem maradhatott el.

Magyar idő szerint ma hajnalban tartották meg a 94. Oscar-gálát, mely két év után a megszokott formájában tért vissza. A műsort idén Amy Schumer, Regina Hall és Wanda Sykes vezették. Botrányos pillanatokból és sztárfellépőkből sem volt hiány, Billie Eilish előadta a No Time to Die című dalát, és Beyoncé is bejelentkezett virtuálisan, hogy elénekelhesse a Be Alive című dalt, ami a Richard király betétdala.

Ragyogtak a hírességek az Oscar-gála vörös szőnyegén: színekből idén nem volt hiány

A vörös szőnyeget egy ideje már a színes kreációk uralják, így volt ez az Oscar-gálán is. A legtöbben vidám árnyalatú darabban érkeztek. Nicole Kidman egy pasztellkék estélyi mellett tette le a voksát, ami remekül passzolt a bőrtónusához, hajszínéhez. Az alapvetően egyszerű szabású, de különleges díszítőelemmel megspékelt darab telitalálat volt.

Jól döntött, hogy idén hanyagolta a feketét, ezzel az üde tónussal az egész megjelenése ragyogóvá vált. A peplumnak és az apró uszálynak köszönhetően már eleve figyelemfelkeltő volt az estélyi kreáció, ezért hangsúlyos kiegészítőkre nem is volt szükség. A színésznő kontyba fogva viselte frizuráját, így nem vonta el a figyelmet a dekoltázsáról.

 

Ám nem Nicole Kidman volt az egyetlen, aki színes ruhában vonta magára a figyelmet: Jennifer Garner, Zoë Kravitz és Jade Pinkett Smith szintén feltűnő kreációban gáláztak. A vidám tónusok mellett a csillogó anyagok szintén meghatározóak voltak. Többen is ezüstösen ragyogó kreációban jelentek meg. Az est egyik legszebb estélyijét Jessica Chastain öltötte magára.

A fekete sem hiányozhatott a sorból, most is sokan választották ezt a színt, az egyik Penélope Cruz volt, aki Chanelban nyűgözött le mindenkit. Valósággal ragyogott, a sötét árnyalat kicsit sem tette komorrá az összképet, ez nagyban köszönhető a ruha különleges szabásának. Judi Dench mellett sem mehetünk el szó nélkül, a 87 éves színésznő hófehér kreációban vonult végig a vörös szőnyegen.

 

Az idei Oscar-gála nem a merész villantások színtere volt, a kihívó részletekkel most nagyon csínján bántak a hírességek. A legtöbben visszafogott fazont választottak, bár a különleges kivágások nem hiányozhattak, de ezektől csak izgalmasabbá váltak az elegáns öltözékek.

A legtöbb kategóriában – összesen tizenkettőben – A kutya karmai közt című filmet jelölték. Nem sikerült mindet díjra váltani, a legtöbb aranyszobrot a Dűne című alkotás szerezte meg. Jessica Chastain zsebelte be a legjobb színésznő címét, a legjobb női mellékszereplő díját pedig Ariana DeBose vihette haza. Magyar nyertes is volt, Sipos Zsuzsanna a Dűne díszletberendezője szintén szobrot kapott. Innen is gratulálunk neki! A Oscar-gála nyerteseit itt találod.

 

Kiemelt kép: Jeff Kravitz / Getty Images. 

Kép a cikkben: David Livingston / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés