Blake Lively csak ritkán veszi igénybe stylist segítségét, szereti saját maga összeállítani a szettjeit, még akkor is, ha a vörös szőnyegen van jelenése. Sosem erőlködik azon, hogy ő legyen a legfeltűnőbb jelenség, csinos öltözékeivel mégis kivívja magának a figyelmet. Az évek során inspiráló  stílusikonná avanzsált, aki rendszeres vendég a divatbemutatókon. Természetesen a Met-gála lépcsőiről sem hiányozhat, idén  háziasszonyként vett részt az eseményen Anna Wintour mellett, a műalkotásnak is beillő ruhájával pedig mindenkit elkápráztatott.

hirdetés

Blake Lively A pletykafészek című sorozatban tűnt fel, a mindig sikkes, kicsit bohó Serena van der Woodsent alakította. A szériában sokszor viselt miniszoknyát és hatalmas kiegészítőket. Hamar kiderült, hogy maga is rajong a trendekért, így idővel a nagy luxusmárkák is felfigyeltek rá.

A 34 éves színésznő elárulta egy interjúban, hogy a Gossip Girl nagy hatást gyakorolt a stílusára, valósággal beleszeretett a divatba, és megtanult öltözködni. Annyira belejött, hogy előfordul, stylist segítsége nélkül rakja össze a szettjét a vörös szőnyeges eseményekre. A hétköznapokban mindig magának választ ruhát, még a legegyszerűbb összeállításokkal is képes valóságos divathullámot elindítani. Blake egy modern divatikon, aki remek érzékkel válogatja ki az aktuális trendek közül azokat a darabokat, melyek a legjobban passzolnak hozzá.

Jó ideje a divatbemutatók rendszeres résztvevője, és a Met-gáláról sem hiányozhat. Az elmúlt években számos izgalmas divatpillanatot okozott, idén pedig még önmagát is túlszárnyalta, hiszen egy izgalmas csavart vitt az estélyi megjelenésébe, konkrétan a Metropolitan Múzeum lépcsőjén alakult át a ruhája.

Blake Lively a Met-gála koronázatlan stíluskirálynője: mindig csodás a megjelenése

Blake Lively első Met-gálája 2008-ban volt. Ekkor egy fekete Ralph Lauren-ruhában jelent meg, ami eléggé visszafogott választásnak hat tőle. A színésznő láthatóan biztonsági játékot űzött, ám ettől még nem tűnt unalmasnak a megjelenése. A kreáció alja kifejezetten izgalmas, a sikkes kis kesztyűk pedig igazán előkelővé varázsolták az összképet.

 

2010-ben az amerikai divat volt a téma, erre az alkalomra Blake egy Marchesa miniruhát választott. Szereti ezt a márkát, gyakran lehetett már látni a kreációikban. Érdekesség, hogy a Gossip Girlben is többször viselte a luxusdivatház különleges darabjait.

 

Egy évvel később a Chanel egyik nagykövete lett a színésznő, így a kísérője Karl Lagerfeld volt. Együtt érkeztek a Met-gálára, Blake Lively pedig egy ezüstösen csillogó couture darabban keltett feltűnést. Ez a kreáció meseszépen csillogott, a szürke alap pedig jól passzolt a vöröses tónusú frizurájához. A téma Alexander McQueen egyedülálló művészete volt.

 

2013-ban vagány punkok lepték el a Metropolitan Múzeum lépcsőjét, hiszen a téma a punk és a divat kapcsolata volt. Blake nem vadult be túlságosan, a Guccitól választott ruhát, ami felül kékben, alul pedig feketében pompázott. A sötét rész tépett hatású volt, ettől kicsit hanyagabbnak tűnt, az átmenetet pedig az ezüstös levelek biztosították. A színésznő nem lőtt túl a célon, megmaradt a visszafogott nőiesség mellett, mégis illeszkedett a tematikához.

 

2014-ben ismét mindenki őrá figyelt az exkluzív eseményen. Charles James művészete és a a régi hollywoodi glamúr volt a Met-gála témája. A színésznő Gucci ruhája valósággal sziporkázott, a sellőfazont hosszú uszály egészítette ki. A frizuráját szabályos hullámokba rendezték, épp, mint az ötvenes években. Néhány ragyogó gyémánt és a klasszikus vörös rúzs tette teljessé a megjelenését.

 

Blake mindig figyel a tökéletes összhangra, még a szőnyeg mintázatához is igazodik a ruhája

Két évvel később egy rózsaszín, Burberry ruhában lépett a vörös szőnyegre, ami hasonló színekből állt, mint a színésznő öltözéke. A ruhaköltemény fényes anyaggal és hosszú köpennyel egészült ki, így igazán futurisztikus hatást nyújtott benne, és tökéletesen passzolt a tematikához.

2017-ben szintén a szőnyeg színeihez passzította a ruháját, talán ez már nem is véletlen. Ez volt az első alkalom, hogy Versace ruhát viselt a Met-gálán, de nem az utolsó. Az aranyszínű kreáció olyan volt, mintha apró láncokból készült volna, ám az izgalmas részt ebben az esetben a kék színű tollak adták.

 

Négy évvel ezelőtt Blake Lively mindenkit lenyűgözött az egyedileg készített Versace ruhájával, amit több mint 600 órán keresztül varrtak. A divat és a katolikus egyház volt az est témája, a színésznő pedig kihozta belőle a maximumot. A díszes fűzőhöz bársonyból készült szoknya társult, amit arany díszítések tettek teljessé. Christian Louboutin-cipőt viselt, melyet a cipőtervező külön neki álmodott meg.

Blake elárulta egy interjúban, hogy ez a kedvenc ruhája, amit valaha viselt. A haját glóriával díszítették, melyet a híres ékszertervező, Lorraine Schwartz külön neki álmodott meg.

 

Idén Anna Wintour mellett ő volt az esemény egyik védnöke, így igazán nagy figyelem irányult rá. Ismét Atelier Versace ruhában érkezett, mely az art deco díszítéstől vált izgalmassá. Bronzszínben ragyogott, és egy hatalmas szaténuszály tette teljessé az öltözékét. Az aranykorhoz méltóan kesztyű és tiara is volt a színésznőn.

 

A ruha ebben a formában is káprázatos volt, ám a lépcsőn kibontották a Blake csípőjén lévő masnit, és szinte az egész kreáció kékké vált. Ezzel a különleges húzással szerette volna megidézni a New York-i építészet remekműveit. A ruhája önmagában az Empire State Buildingra reflektált, a kék szín pedig a Szabadság-szobor változásait szimbolizálta.

 

Kiemelt kép: James Devaney / Getty Images. 

Képek a cikkben: Dimitrios Kambouris, Rabbani and Solimene Photography, Kevin Mazur, Stephen Lovekin, Larry Busacca, Mike Coppola, J. Kempin, Taylor Hill, Jamie McCarthy / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés