Az idei Oscar-gálán egyértelműen a visszafogott elegancia került előtérbe, a legszebb ruhák abszolút mellőzték a bonyolult szabásokat és a kirívó, hivalkodó részleteket. Egy kis finom csillogás még belefért, és egyedi fazonmegoldásokban sem volt hiány.

hirdetés

A legszebb ruhák az idei Oscar-gálán: Zendaya elvitte a show-t

Noha az idei divatra a kísérletező jelző illik leginkább, a vörös szőnyegen úgy tűnik, hogy más divatszabályok érvényesülnek. A hírességek már nem az extravagáns, tolakodóan feltűnő estélyiket részesítik előnyben, visszatértek a klasszikus elegancia értékeihez. Még csak március van, de már túl vagyunk jó néhány fontos eseményen, a divatkatasztrófák pedig abszolút elkerülték a sztárvilágot.

A 96. Oscar-gálán a letisztult sikk uralta a vörös szőnyeges bevonulást, a színésznők és énekesnők zseniális ruhaválasztásaikkal is teljes mértékben lenyűgözték a közönséget. A 2024-es év az elegancia jegyében telik, a díjátadókon a letisztult vonalvezetésű fazonok és a nőies szabások kerülnek előtérbe.

Képeken mutatjuk az idei Oscar-gála legszebb ruhaválasztásait. Míg a díjakat tekintve az Oppenheimer tarolt, az estélyi öltözékeket illetően egyértelműen Zendaya vitte el a show-t.

 

Bár szebbnél szebb ruhakölteményekben vonultak fel a sztárok, a fiatal színésznő mindenkit lehengerelt ruhaválasztásával. Nem véletlenül választották már 25 évesen az év divatikonjának 2021-ben, Zendaya mindig remek érzékkel válogat az elegáns kreációk közül. Bár az elmúlt időszakban leginkább a Dűne második része miatt terelődött rá a figyelem, csakúgy, mint most, általában a remek stílusérzéke és bájos megjelenése is hozzátesz ahhoz, hogy szinte azonnal kitűnik a tömegből.

Az idei Oscar-gálán nagyon sokan választották a klasszikus eleganciát adó kis fekete ruhát. A fekete estélyikben rejlő időtlen nőiesség és kortalan sikk ismét betalált, Eva Longoria, Margot Robbie és Jamie Lee Curtis is a visszafogott, jól bevált praktikát alkalmazta.

Egy ilyen volumenű eseménynél azonban előfordul, hogy hiba csúszik a gépezetbe, így az idei díjátadó sem telt el ruhabaki nélkül. A 96. Oscar-gálán Emma Stone kapta a legjobb női főszereplőnek járó díjat, aki már úton volt a színpadra, amikor észrevette, hogy lecsúszott a ruhájának a cipzárja.

Habár tény, hogy a vörös szőnyeges események előtt órákon át öltöztetik a hírességeket, a stylistok pedig minden apró részletre fokozottan figyelnek, azért még Hollywoodban sem lehet kiküszöbölni az efféle meglepetéseket.

 

Jennifer Lawrence is nagy meglepetést okozott, egy pöttyös estélyiben lépett a fotósok elé. A ruha szabása és drámai vonalvezetése abszolút passzolt az alkalomhoz, a pöttyös minta pedig hatalmas divat idén, sok rajongó mégis alulöltözöttnek tartotta a színésznőt. Nekünk kifejezetten tetszik a csinos darab, noha tény, hogy kissé távol áll az Oscar-gála látványos csillogásától.

Kiemelt kép: Jeff Kravitz/FilmMagic/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés