A vörös szőnyegen zajló események minden alkalommal emlékezetesek, a sztárok igyekeznek a legjobb formájukat mutatni a rajongóknak. Számtalan fantasztikus ruhát és divatpillanatot köszönhetünk ezeknek a nagy volumenű alkalmaknak, azonban akadnak olyan hírességek is, akik botrányos, figyelemhajhász kreációkkal verték ki a biztosítékot a közönségnél. Sok esetben sajnos nem trollkodásról van szó.

hirdetés

Madonna és Chrissy Teigen is tudja, milyen egy igazán figyelemhajhász ruha

Szerencsére több csodálatos ruhát lehet látni a vörös szőnyeges rendezvényeken, mint ahány botrányos darabot, ám vannak olyan celebek, akik már hobbiként űzik az érthetetlen kreációkban való megjelenést. Madonna és Miley Cyrus már-már nem is okoz meglepetést polgárpukkasztó szettjeivel a nagyközönség számára, ebből a sorból pedig Chrissy Teigen, Lady Gaga és az izlandi énekesnő, Björk sem lóg ki.

Madonna

Madonna stílusa sokszor hagy némi kivetnivalót maga után, ám ez a ruha garantáltan az egyik legrosszabb választása volt az évek során. A 2015-ös Grammy-gálán bemutatott fenékvillantással csak tovább fokozta az egyébként is borzalmas szett okozta sokkot.

Chrissy Teigen

Chrissy Teigentől nem szokatlan a merész, kihívó ruhák választása a neves eseményekre, azonban ez a fekete, érthetetlen szabású ruha minden eddigi választását felülmúlja. Az alapvetően letisztult, egyszerű, ám túlzottan magasan sliccelt darab minden tekintetet magára vonzott. Nem is csoda, hogy a most 35 éves modellnek sikerült is villantania az este folyamán.

Rihanna

Rihanna nem idegenkedik a sokat mutató daraboktól, ezt az évek során többször is bebizonyította. Fantasztikus alakját nem takargatja a rajongók elől, ám érdekes ruhaválasztásai sokszor nem feltétlenül pozitív emlékként maradnak meg a közönség emlékezetében. Ez a 2014-es kreáció biztosan versenyben lenne a valaha volt legrosszabb vörös szőnyeges ruha díjáért annak ellenére, hogy ezen a napon divatikonná avatták az énekesnőt.

Miley Cyrus

Miley Cyrus az a híresség, aki megjelenésével biztosan felhívta magára a fotósok figyelmét, legyen szó bármilyen vörös szőnyeges rendezvényről. Az évek múlásával talán már egyre inkább visszafogja magát a ruhaválasztáskor. Ez a 2015-ben viselt kreáció azonban egyértelműen figyelemhajhász darabnak minősül, hiszen nem csupán elöl takar keveset az énekesnő testéből, hátul is kispórolták belőle az anyagot.

Rose McGovan

A bűbájos boszorkák sztárjától nem áll messze a figyelemfelkeltő, testét csupán alig-alig takaró szettek viselése, azonban 1999-ben kissé magához képest is túllőtt a célon. A ruhának aligha nevezhető kreáció jóformán semmit nem takart a színésznő testéből. Ha a figyelem középpontjába akart kerülni, ezzel a választással biztosan célt ért.

Lady Gaga

Lady Gaga rendszerint extravagáns stílusával és elképesztő sminkekkel hívja fel magára a közönség figyelmét a videóklipjeiben és a vörös szőnyeges rendezvényeken egyaránt. A Csillag születik című filmben láthattuk, hogy Gaga valójában egy természetes szépség, ezt pedig sok éven át takargatta a gyakran túlzó és polgárpukkasztó megjelenésével. Ez a 2010-ben viselt húscafatokat ábrázoló ruha valóban célba talált a figyelemfelhívás tervét illetően, viszont a leggusztustalanabb összeállításként került be az emlékezetekbe.

 

A ruhához nem direkt módon, de Val Garland sminkes adta az ötletet azáltal, hogy elmesélt egy vicces sztorit egy buliban viselt kolbászöltözékről. A fazont és a dizájnt Frank Fernandez tervezte, de a ruha kialakításának ötlete abszolút a House of Gaga ötlete.

 

Akkoriban Brandon Maxwell divattervező az énekesnő stylistjaként dolgozott, és annak ellenére, hogy vegán, hajlandó volt segíteni a ruha és a kiegészítők összeállításában. A húsdarabokat egy fűzőre rögzítették, így takarták el Gaga testét, viszont sem a fazon összevarrása, sem a felvétele nem bizonyult egyszerűnek. Sokak szerint eléggé szagos viselet volt, pedig megfelelően hűtve volt az esemény előtt.

Kim Kardashian

Kim Kardashian szereti megmutatni, hogy milyen idomokkal áldották meg. Szinte minden alkalomra olyan szettet választ, ami nagyon mélyen dekoltált, és megmutatja nőies formáit. Ez a 2019-es Met-gálán viselt ruha azonban nemhogy erősen túlzó, valószínűleg a mozgásban és a levegővételben is erősen akadályozta.

A Vogue még videót is készített arról, hogyan préselte bele több ember a fűzőjébe és a ruhájába. Minden bizonnyal, ezzel a ruhaválasztással beírta magát a divattörténelembe, mint a nő, aki komoly áldozatokat hozott azért, hogy a vakuk fényében Thierry Mugler meztelen hatású ruháját viselhesse. Nyilvánvalóan az evésről, ivásról is lemondott a kedvéért.

Björk

Björk hattyúruhája ikonikussá vált az évek során, bár valljuk be, stílus szempontjából nem biztos, hogy a legcsodálatosabb Oscar-ruhák között említhető. A farsangi jelmezre hajazó darab az énekesnő rajongóit minden bizonnyal nem sokkolta annyira, mint az őt nem ismerő közönséget, hiszen Björk rendszerint mutatkozik furcsa szerelésekben.

 

Cikk képei: Jason Merritt/Steve Granitz/WireImage/Larry Busacca/Dimitrios Kambouris/Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Barry King/WireImage/Gregg DeGuire/FilmMagic/Taylor Hill/FilmMagic/Jeffrey Mayer/WireImage/Kevin Mazur/WireImage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés