Megszokott, hogy a Met-gála nem a letisztult elegancia színtere, egy ilyen esemény kapcsán a túlzások is abszolút beleférnek. Sőt, itt a kreativitás a leglényegesebb, persze nem árt, ha a feltűnő ruha valamely részlete passzol a rendezvény tematikájához, vagy legalább a viselője alakjához. 2022-ben is bőven akadtak látványos, már-már jelmezszerű estélyik, de voltak, akik igencsak mellényúltak választásukkal. Míg egyesek merész villantással okoztak lélegzetelállító pillanatot, a szó negatív értelmében, mások igencsak egyedien értelmezték a dresszkódot. Előnytelen és értelmezhetetlen ruhák is akadtak a divatvilág egyik legjelentősebb eseményén.

hirdetés

A Met-gálán sok híresség felvonul, így lélegzetelállító ruhákban nincs hiány. Ahol sok ember van, ott garantált a divattörténelmi pillanat is, ám sokszor a megkérdőjelezhető választások viszik el a show-t a csodálatos ruhaköltemények helyett. A hírességek nincsenek könnyű helyzetben, hiszen minden évben egy adott tematikának, ezzel együtt pedig szigorú dresszkódnak kell megfelelniük, ami idén a 19. századi amerikai társasági élet nívóját volt hivatott megidézni.

Persze nem az volt az elvárás, hogy mindenki az 1800-as évek kosztümjeibe bújva jelenjen meg a Met-gálán, az akkori trendeket napjainkba átültve, modernizálva, újragondolva kellett megcsillantani a szettekben. Nos, ez egyeseknek igencsak jól sikerült, mások azonban kudarcot vallottak a dresszkód tekintetében.

 

Félrement és előnytelen ruhák a Met-gála idei válogatásából

Bár a megjelentek többsége káprázatos, a tematikához passzoló szerelésben gálázott, voltak olyanok, akik totálisan félreértelmezték a dresszkódot. A Met-gálán alapvetően nincs olyan, hogy túlzás, sokan a látványra mennek, és impozáns, figyelemfelkeltő darabokban érkeznek. Idén a legtöbben ezt a jó ízlés határain belül tették meg, sokaknál inkább a ruha szabása okozott némi problémát. Az ismert nők általában nem önállóan hozzák meg a döntést a ruha szabásáról, anyagáról, és a teljes összképről, sok esetben a stylist az, aki felelős a mellényúlásért.

A képgalériában összegyűjtöttük a legelőnytelenebb ruhaválasztásokat, a sorból pedig nem maradtak ki az eseményhez kicsit sem illő, értelmezhetetlen kreációk sem.

 

Camila Cabello és Kourtney Kardashian is a ruha szabásával csúszott meg leginkább a gálán, nagyon előnytelen fazont választottak az estére. Az általuk bevállalt ruhakülönlegességek nemhogy kiemelték volna nőies, formás alakjukat, sokkal inkább eltakarták csinos vonalaikat, így nem igazán taroltak az eredménnyel. Jodie-Turner Smith és Emily Ratajkowski karneválra készültek, maximálisan félreértelmezték az idei tematikát.

A Met-gála egyik emlékezetes pillanatát Cara Delevingne szolgáltatta, amikor levette a blézert, és kicsit többet mutatott magából, mint amit az esemény elvárt volna. A szett még passzolt volna a 19. századi hangulathoz, ám ezzel a húzással pillanatok alatt más irányt vett.

Kiemelt kép: Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés