Egy kopasz nő nem lehet nőies, gyönyörű és sikkes? Dehogynem! Sokan rémálomként élik meg, ha egy betegség vagy kezelés folytán elveszítik a hajukat és a szemöldöküket. Silvia Amorosino stílusos, vonzó megjelenésével megerősítést ad annak, hogy a nőies kisugárzás elsősorban nem a frizurán múlik, mert ez olyasmi, ami legfőképpen belülről fakad. Az olasz divattervező tökéletesen hangsúlyozza öltözködésével ezt a személyiségéből áradó pozitív energiát.

hirdetés

A legtöbben már azon kiakadunk, ha sehogy sem áll a hajunk, vagy kissé megritkul egy-egy időszakban. Ilyenkor a legkevésbé sem gondolunk bele abba, milyen lehet haj nélkül élni? Milyen hatással lenne az önbizalmunkra az a tudat, hogy sohasem fog visszanőni?

A jelenlegi ismeretek szerint az alopecia areata egy autoimmun betegség, melynek súlyosságát tekintve több fajtája van. Előfordul, hogy a teljes testszőrzet kihullik, beleértve a hajat és a szemöldököt is. Bár kialakulása nem túl gyakori, és főként genetikai, örökölt tényezőkön alapszik, a közösségi médiában és a divatvilágban egyre több olyan nő kerül az emberek látókörébe, akinél foltos hajhullást diagnosztizáltak.

Manapság, hogy jobban szem előtt vannak, érzékelhető, hogy a betegség által érintettek száma nem is olyan kevés, mint amennyire a ritka előfordulási arányból következtethetünk. Száz emberből nagyjából kettőnél állapítják meg az alopecia valamely típusát. Ha nem a puszta számadatokat, hanem ezeknek az embereknek a küzdelmét nézzük, akkor igenis sokakat érint ez a fajta betegség, mely gyakran visszafordíthatatlan hajvesztéshez vezet.

Sokan pszichés traumaként, állandó stresszként élik meg hajuk elvesztését, a nők esetében például gyakran kíséri a tüneteket súlyos önbizalomhiány és depresszió. Legtöbben úgy érzik, a nőiességüket is elveszítették a hajukkal együtt.

Silvia Amorosino nőiességével, pozitív kisugárzásával és különleges stílusával nem csak az alopecia által érintett nőket inspirálja. Sokan mindennapos problémaként élik meg testsúlyukat, bőrhibáikat vagy a küllemük drasztikus változásait, adódjon bármilyen okból, betegség, várandósság, esetleg az öregedés folytán. Az önbizalom elvesztése mindenképp súlyos terhet jelent, de azt látva, hogy felül lehet kerekedni rajta, hatalmas motivációval bír a belső változást illetően.

Egy kopasz nő nem lehet vonzó és nőies? Dehogynem! Itt az ideje másként gondolkodni!

Silvia Amorosino szabadúszó kötöttáru-tervező Olaszországban. Sikeres, gyönyörű nő, akinek személyes stílusa nemcsak nőiességéről, hanem lelkierejéről is sokat árulkodik. 16 éve veszítette el haját és szemöldökét, ami kezdetben pszichés terhet jelentett számára, de úgy döntött, hogy nem sorscsapásként, hanem kihívásként tekint betegségére.

Nyilván ez nem ment egyik napról a másikra, többéves munka van benne, de idővel már nem volt szüksége parókára ahhoz, hogy jól érezze magát a testében. Rengeteg színes kendője van, amiket sikkes módon épít be az öltözködési stílusába. Sokféle kendőkötési technikát megtanult, melyekkel extravagánsabbá teszi a kiegészítőként használt fejdíszeit.

Ám legtöbbször nem takargatja kopasz fejbőrét, hiszen harmóniában áll önmagával, izgalmas öltözködési stílusa pedig óriási mankót jelent számára abban, hogy kifejezésre juttassa nőiességét.

Egy finom sminkkel és feltűnő rúzzsal máris megvan az összhang, pláne ha a fejkendő színvilágához minden apró részlet passzol.

A hangsúlyos fülbevalók, a menő kalapok és napszemüvegek mind meghatározó szerepet kapnak Silvia sikkes megjelenésében.

Nem egy szorongó, rejtőzködő személyt látunk a képeken, hanem egy nőt, akinek szabad a lelke!

Sokan akkor sem tudják ilyen felszabadultan megmutatni magukat a világnak, ha tökéletes frizurával rendelkeznek. Bár egy jó hajfazon sokat tesz hozzá a stílusos megjelenéshez, nem olyasvalami, ami nélkül elszárad, elhervad nőiességünk virágoskertje. Attól, hogy egy nő kopasz, még nagyon is vonzó lehet!

A tervezőnő őszintén ír erről egy parókás fotója mellett. Milliószor hallottam már, hogy szebb lennél hajjal – kezdi a megállapítást, majd azzal folytatja, hogy számára ez nem igazán egyértelmű. Elárulja azt is, hogy nem kell álszentnek lenni ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

A szöveg lényege, hogy a kopaszság elfogadása mellett még simán bevallhatja valaki, hogy egy frizura gyönyörűen keretezheti az arcot és megvan a maga varázsa. Ő is így gondolja, de ha már az élet úgy döntött, hogy kihívás elé állítja, és megfosztotta a hajától, belül is változnia kell, hogy maximálisan élvezni tudja szépségét.

Szerinte felszabadító érzés, ha nem a külsőségekre koncentrálunk, amikor a saját szépségünket keressük magunkban, vagyis ne a testsúlyunk, a hajunk vagy a divatos ruhadarabok határozzák meg a nőiességünket. A legjobb, ha ez belülről fakad!

Ezen a 2012-ben készült fotón még parókát viselt, de leírása alapján már elindult benne a változás. Szereti ezt a képet, mert azt a pillanatot örökítette meg a fotós, amikor belül, a lelkében már elindult a szabadság felé vezető úton.

A magabiztosság kezdeti szikrája, ami itt már megcsillant a szemében, egyre erősebb lett, mígnem már parókára sem volt szüksége ahhoz, hogy önmagát lássa a tükörben, és megalkossa új stílusát, mely a belülről fakadó nőiesség erejét tükrözi.

Kiemelt képek: @silvia_amorosino/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés