Bár a divat igyekszik nagy hangsúlyt fektetni a testtípusok különbözőségeire, a gömbölyded, ámde karcsú sziluett még mindig jobban előtérbe kerül, mint a molett, telt alkat. Kate Wasley plus size modellként közel 360 ezer Instagram követővel rendelkezik. Nagy népszerűségét nem csupán divatos stílusának, hanem bátorságának is köszönheti. A blogger nem fél megmutatni a társadalmi szépségideálokkal szembeütköző testi adottságait, ezzel pedig sokakat ösztönöz az önelfogadásra.

hirdetés

 

Kate kreatív módon próbál üzenni azoknak a nőknek, akik nincsenek megbékélve saját testképükkel. Stílusos módon, rúzzsal ír fel szövegeket a tükrére, úgy készít képet magáról.

Ha mindannyian ugyanúgy étkeznénk és ugyanazt az edzéstervet követnénk, akkor sem lenne egyforma a testalkatunk. – Többek között ezt a gondolatot is megosztotta képein. Sokan elfelejtik ugyanis, hogy a testünk formája, és minden sajátossága nem csak az életmódunkat, hanem a genetikai különbözőségünket is tükrözi, ami miatt minden egyes személy más és más testalkattal rendelkezik.

A telt alkat is lehet szexi – A plus size blogger őszinte képeit sokan imádják

Nem csak a mértéktelen evés vezethet elhízáshoz: számos betegség, anyagcsere- vagy hormonális zavar, és egyes szervek rendellenes működése miatt is kialakulhat a túlsúly problémája. Az étkezési zavarok pedig akár egy nehéz életesemény feldogozása okán is előjöhetnek. Éppen ezért elvárni azt, hogy mindenkinek ugyanaz legyen az átlagos testről alkotott képe, egy lehetetlennek tűnő dolog.

A szépség, a boldogság és az önbizalom nem ruhaméretekben mérendők. – ez is egy elgondolkodtató üzenet a bloggertől, aki nagy hangsúlyt fektet az egészséges önbecsülésre, és a lelki harmóniára.

Csak az elmúlt száz évben rengeteget változott az ideális testkép, épp ezért felesleges egy megszabott szépségideálhoz hasonlítanunk magunkat, hiszen mindig más és más lesz az elvárás. Ráadásul lehetetlen egy adott sémához mérni az alakunkat, mert mindannyian egyediek vagyunk.

Az, hogy különbözőek vagyunk, nem feltétlenül rossz, hiszen így a szépség ezer és ezer arcát ismerhetjük meg. Ez a háttérgondolat már a média és a divatipar által sugárzott tartalmakban is érzékelhető, hiszen egyre több plus size modell kap helyet a kifutókon és a kampányfotózásokon.

Kate pozitív hozzáállása az öltözködési stílusában is megjelenik. Ruhatárát vidám és nőies szettek jellemzik. Nem kerüli a mintákat és alakformáló holmik nélkül is elfogadja testét.

Nem fél olyan ruhákat sem magára kapni, melyek kihangsúlyozzák testalkatát. Habár a szűk dresszekben könnyen körvonalazódhat a párnás has és az erős csípő, ez őt mégsem zavarja. Felszabadult öltözködésével nem a túlsúlyt szeretné népszerűsíteni Az Insta-sztár, hanem arra szeretne rávilágítani, hogy nem csak karcsú, keskeny derékkal szerethetjük önmagunkat.

Számára örömet okoz az, ha jól érezheti magát a bőrében és nem arra kell koncentrálnia, hogy hány kiló felesleg van rajta, és miért nem olyan nádszálvékony, mint más nők. Büszkén és őszinte mosollyal dolgozik együtt karcsúbb modellekkel, hiszen nincs értelme összehasonlítania magát más testalkatokkal. Nem sanyargatja magát, hogy kicsit is hasonlítson rájuk, hanem csak a saját elvárásainak akar megfelelni.

A túlsúly hosszú távon számos egészségügyi problémát vonz magával, de éppúgy ártalmas tud lenni a megszállott önsanyargatás, amivel sokan bizonyos súlykorlátok között tartják a testüket, hogy megfeleljenek az adott ideálnak. Érdemes megtalálni a szélsőségek között azt az arany középutat, amivel nem csak a testi, hanem a lelki egészség is megőrizhető.

Kiemelt fotó: Instagram/Katewas_.

  • Megosztás:
hirdetés