A 34 éves Ashley Graham ikreket vár, és éppúgy, ahogy első várandóssága alatt tette, most sem takargatja idomait. Sokak szerint túl gyakran pózol ruha nélkül a plus size modell, de a közösségi médiában megosztott képekkel nem önmagára, hanem egy problémára szeretné felhívni a figyelmet. Úgy véli, nincs rendjén, hogy rengeteg nő számára szégyenérzet árnyékolja be ezt az örömteli időszakot, amit testük változása miatt éreznek. Sokan nem túlzott hiúságból esnek kétségbe, hanem mert egészen más példákat látnak maguk előtt és ettől azt gondolják, az ő esetük kirívó, és nem így kellene kinézniük.

hirdetés

Ashley Graham ismét ruha nélkül mutatta meg, hogyan formálódott át alakja a terhesség folyamán. A plus size modell nem először hozott nyilvánosságra magáról sokatmondó fotókat, korábban több alkalommal is dokumentálta testének szülés utáni állapotát.

Azt sem rejtette véka alá, milyen változásokon esett át a bőre első várandóssága alatt. Nem pusztán magamutogatásból dobja le a textilt, hanem fontos célja van ezekkel az internetes kultúrát reformáló tartalmakkal. Testpozitív fotóin a valóságot fedi fel kendőzetlenül, szemben a túlidealizált képpel, amit mások mutatnak.

Ashley Graham ismét ruha nélkül pózolt, fontos dologra hívja fel az emberek figyelmét

Nem céltalanul posztol számos kihívó fotót magáról a plus size modell. Korábban Kristen Bell színésznővel beszélgetett arról is, hogy mi a célja ezekkel a fotókkal. Ashley szerint minden, a szülés után felfedezhető változás a testen csupán annak a bizonyítéka, hogy minden édesanya egy valódi szuperhős.

 

Eleinte ő is nehezen küzdött meg a változással, megviselte a tény, hogy gyakorlatilag más uralja a testét. Sajnos a közösségi médiában a várandósság ezen oldaláról kevesen beszélnek, ritka, hogy valaki ezt az oldalát is megmutassa az egyébként csodálatos folyamatnak. A szülést legtöbben úgy képzelik el, ahogy a filmekben látták.

Az édesanya kisminkelve, belőtt hajjal hozza világra várva várt kisbabáját, majd hamar távozik a kórházból. Ezután mintha mi sem történt volna, pillanatok alatt visszanyeri azt a tökéletes formáját, amit terhessége előtt magáénak tudott. A valóság az esetek többségében ennél sokkal kevésbé idilli. Ashley ezért is tette közzé ruha nélkül készült fotóit.

 

Nehéz elfogadni a szemmel látható, hosszú ideig fennálló vagy maradandó változásokat, melyek egyénenként eltérőek lehetnek, a kinyúlt bőrtől kezdve a pluszkilókig, striákig, hormonális bőrfoltokig. A modell személyes tapasztalatát osztotta meg, hogy  csak a szülés után értette meg, mindez miért van. Bár már az első várandóssága alatt sem takargatta alakját, sőt, a szülés utáni súlyfeleslegtől sem igyekezett röpke pár hónap alatt megszabadulni, hagyott időt a testének a regenerálódásra.

Számos fiatal lány és felnőtt nő példaképévé vált nyitottságával, őszinteségével. Mindenkit önmaga elfogadására buzdít, s nem rest ennek érdekében megmutatni azt az oldalát, amit mások megtartanak saját maguknak. Őszinte fotóira nem lenne szükség, ha a közösségi média nem hemzsegne az illúziókeltő ámításoktól. Persze nem minden tartalom valótlan, de sokan törekednek a tökéletesség látszatának a fenntartására.

A közösségi médiának nagy hatása lehet az önelfogadásra

Manapság igencsak jellemző a testszégyenítés, legyen szó túlzottan vékony alkatú lányokról, némi felesleggel küzdő nőkről, vagy akár édesanyákról. Sokaknál ez önbizalomhiányt, akár mentális zavarokat, evészavarokat, depressziót okozhat. A tökéletesség hajszolásába a legtöbben hatalmas energiát ölnek, Ashley Graham pedig arra fordítja erejét, hogy a nyers tényeket mutassa meg rajongói számára.

 

Ashley Graham a képeivel nagyban hozzájárul ahhoz, hogy nők sokasága tisztábban lásson a várandósság okozta nehézségekkel, változásokkal kapcsolatban. Bár a nők teste nem egyformán alakul át, mindenki egyedi folyamaton megy keresztül, fontos, hogy senkit ne érjen sokkhatás amiatt, mert esetleg mással szembesíti a valóság, mint amilyen elvárásai voltak a külsejével és az érzéseivel kapcsolatban.

Nem rejti véka alá véleményét, bátran mesél tapasztalatairól, és nyíltan megmutatja testén a maradandó nyomokat. A plus size modell a retusból sem kér, hiszen az nem csak ellentmondana elveinek, hanem legyalulná eddig felépített önazonosságát.

Nem csak az édesanyáknak ad hatalmas erőt Ashley Graham ruha nélkül készült fotója. Sokan takargatják, szégyellik testüket, és érzik úgy, hogy kevésbé szerethetők, elfogadhatók, csak mert nem felelnek meg az ideálnak. Csak remélni lehet, hogy a sokak által ismert modell célt ér képeivel, és mások is elfogadják megváltozott testüket és vonalaikat. Szerencsére nem ő az egyetlen híresség, aki hasonlóan szeretne segíteni nők millióinak.

 

Kiemelt kép: Daniele Venturelli/WireImage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés