Amikor 2014-ben a Diesel reklámarcának választotta, Jillian Mercado még nem is sejtette, hogy ilyen sikeres modell válhat belőle, és jelenlétével az egész divatvilágot megváltoztatja. Csupán annyit várt az egésztől, hogy végre láthatónak érezhesse magát, de pont úgy, ahogy ő nagy hatással volt a divatra, benne is elindult egyfajta változás a divat segítségével. A kerekesszékes modell elfogadta testét, végül ennél is tovább jutott: ma már arra is képes, hogy nőiesnek, szépnek és szexinek találja önmagát, vagyis olyannak, amilyennek mások látják.

hirdetés

A nők többsége rengeteg okot talál az elégedetlenségre, amikor tükörbe néz. Sokan még a testük természetes változásait sem viselik jól.

Első körben azon akadunk ki, amikor kamaszkorban nőiesedni kezd az alakunk, olykor hadilábon állunk a plusz kilókkal, idővel pedig az őszbe hajló frizuránk, az itt-ott tapasztalható megereszkedések, ráncok, és a szétmászó kontúrok zavarnak minket. Nagyon kevés az olyan időszak, amikor igazán szeretni tudjuk a testünket mindennel együtt úgy, ahogy megadatott. Sokszor nem is értjük, miért olyan nehéz szépnek látni magunkat.

Kép: Amy Sussman/Getty Images.

Elképzelni sem könnyű, hogyan éli meg ezt a belső bizonytalanságot és vívódást egy olyan nő, akinek még a csökkent mozgásképességével is naponta szembe kell néznie. Az izomsorvadásban szenvedő Jillian Mercado 12 éves korában kényszerült kerekesszékbe. Pont akkor, amikor egy fiatal lányban bimbózni kezd a nő.

Ha visszagondolunk zsenge kamaszkorunkra, olykor bizony egyetlen pattanás is törést jelentett az épp csak alakulgató önbizalmunkon, és ettől a gondolattól rögtön elszégyelljük magunkat. Vannak, akiknek sokkal több akadályt kell megugorniuk, hogy felfedezzék nőiességüket, és ne másokhoz mérve szemléljék testüket a tükörben.

A gyönyörű kerekesszékes modell önbizalma példaértékű

Mercado sok erőt merített az őt körülvevő, elfogadó és szerető emberekből, így elég bátorsága volt ahhoz, hogy megmutassa, sok mindent el tud érni önerőből, az elképesztő kitartásával és akaraterejével.

Ami azt illeti, mielőtt 2014-ben belecsöppent a modellszakmába, ő már rég a divat látóterében volt. A New York-i Fashon Institute of Technology divatiskolában tanult, gyakornokoskodott az Allure magazinnál, később pedig elindította saját blogját.

Miután szerepelt a Diesel kampányában, és még abban az évben a Nordstrom modelljeként is felbukkant, szerződtette egy modellügynökség, ezen a ponton pedig óriási lendületet kapott a karrierje. A neves márkák sorra csaptak le rá, hogy együtt dolgozhassanak vele, és címlaplányként is rengeteg pozitív visszajelzést kapott.

2020-ban a The Blonds kifutóján tűnt fel a New York-i divathéten, és Christian Cowan bemutatóján is modellként lépett fel. Idén januárban a Glamour UK címlapján láthattuk őt, de az elmúlt pár évben rengeteg csodás fotó készült róla.

Jillian Mercado a közösségi médiában is ismert, már a puszta jelenlétével is rengeteg pozitív energiát ad az embereknek. Amikor modellkedni kezdett, a divatvilág még épp csak ráébredt a diverzitásban rejlő szépségre, és máig rengeteg változáson ment keresztül. A fiatal modell sokak számára példakép az önelfogadást illetően.

Fotóin szinte tetten érhető, hogyan bontotta ki szárnyait az évek során, míg végül rátalált a szexi énjére. Fehérneműben is bátrabban mutatkozik, mint korábban, és csakúgy, mint a többi modell, olykor sminkvideót készít, vagy bemutatja, hogyan szokott edzeni.

Instagram-posztjaiban őszintén vall arról, hogy az izomsorvadás miatt olykor a legegyszerűbb hétköznapi tevékenységek, úgy, mint az ágyból felkelés, vagy a zuhanyzás is kihívást jelent számára, ami legalább annyi erőt kíván tőle, akár egy kemény testedzés. Ennek ellenére nem hagyja el magát, hanem folyamatosan erősíti izmait, tornázik, és feszegeti a határait.

Képein az is látszik, hogy imádja a divatot: gyakran váltogatja frizuráit, szereti kisminkelni magát, és stílusosan válogatja össze a laza, vagány, és nőies öltözékeit.

Ha ránézünk, rögtön megértjük, mennyi időt fecsérelünk el azzal feleslegesen, hogy folyton a testünk tökéletlenségein problémázunk. Hiszen a nőiesség és a szépség olyasvalami, ami mindenen, még a kerekesszéken is képes felülkerekedni.

Kiemelt kép: Roy Rochlin/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés