A divatvilág szigorú követelményei kezdenek fellazulni, manapság a tökéletes test vagy arc már nem feltétele a jó fotóknak. A divatházak egyre gyakrabban alkalmaznak olyan manökent, aki kivételes adottságaival a női szépség sokszínűséget hirdeti. Régebben elképzelhetetlen volt, hogy egy kopasz nő modell legyen, manapság viszont a sokoldalúságon és az egyediségen van a hangsúly, és egy szép női arc még nagyobb feltűnést kelt, ha nem keretezi haj.

hirdetés

Amber Jane Rowan 15 évesen kezdett el kopaszodni. A fiatal lánynál ekkor jelentkeztek a foltos hajhullás, vagy más néven az alopecia areata tünetei. Az alopeciát az autoimmun betegségek közé szokták sorolni, és a szőrzet részleges elvesztésével jár. Viszonylag ritka betegségnek számít, ám nemtől és kortól függetlenül bárkinél felbukkanhat. Extrémebb esetekben pedig akár a teljes testszőrzet kihullását is eredményezheti.

A kopasz modell felfedezte kinézetének előnyeit, ez táplálja önbizalmát

A fiatal modell haja foltokban kezdett el ritkulni, majd kihullott a szemöldöke és a szempillája is. Először teljesen kétségbeesett, hiszen az orvosok sem tudtak neki megfelelő magyarázattal szolgálni. Bár idővel elfogadta a betegségét, a probléma kezdetekor úgy érezte, hogy a trauma feldolgozásához olyan emberekre van szüksége, akik hasonló változáson mentek keresztül, ezért bátrabban megbeszélheti velük a legbensőbb érzéseit. Végül egy saját kis közösséget hozott létre az Instagramon, ahol az alopeciában szenvedők megoszthatják a jó és rossz tapasztalataikat.

Bármily furcsa ezt elképzelni, de a kopaszság idővel meghozta az önbizalmat Ambernek, mert az évek alatt megtanulta, hogy miként tudja az előnyére fordítani a hajának és szemöldökének hiányát. Rengeteg parókával rendelkezik, amelyeket kedve szerint variál, ám ma már a csupasz fejbőrét sem fél megvillantani.

Elkezdett modellkedni, és számos magazinban szerepelt. A divatlapok fotósai imádják Amber bájos arcát, amelyet az apró szeplői csak még különlegesebbé tesznek. Egy modellnél egyébként is előny, ha sokoldalú, jól alakítható a megjelenése, így a fiatal lány igazi telitalálat ebből a szempontból is. Elképesztő módon tudja változtatni a külsejét, és az szintén jó, hogy mindig a trendek szerint tudja megrajzolni a szemöldökét.

A szemöldökét is elveszítette, így rendszerint precíz mozdulatokkal rajzol magának apró szálakat, amelyek elképesztően valóságosnak tűnnek. A szálazó technikának köszönhetően, ma már szimpla sminkeszközökkel is könnyű természetes hatást elérni.

Amber a fotóival szeretné inspirálni az embereket, főleg azokat a nőket, akik hozzá hasonló betegségben szenvednek. A modell ma már egészséges önbizalommal rendelkezik, és bátran felvállalja önmagát, akár szemöldök nélkül is. Minden ember másféle módon különleges, ezért mostanra belátta, nem azon kell keseregnie, amit elveszített, ami hiányzik, hanem arra kell koncentrálnia, hogy ő így teljes egész.

 

Kiemelt kép: Amber Jane Rowan / Instagram. 

  • Megosztás:
hirdetés