Javítja az állóképességet, segít ledolgozni a zavaró felesleget, beindítja az ellustult anyagcserét és látványosan formálja az alakot. Ez az edzés kick-box elemekre épül, változatos feladataival hatékonyan mozgatja át a teljes testet, így minden egyes porcikádra hatással lesz. Semmilyen segédeszközre nem lesz szükséged, csupán némi motiváció kell, és az otthon kényelméből végezheted az ugrálós tornát.

hirdetés

A bokszolás, mint olyan, mindenki számára ismert, mégis a legtöbben úgy vélik, ez bizony a férfiak sportja. Ez persze, nem igaz, ráadásul azok számára éppúgy ajánlott, akik nem versenysportban és a nagyobb izomtömeg felépítésében gondolkoznak, hiszen nem csupán a zsák püföléséről szólnak a gyakorlatok.

Mielőtt kapásból Sylvester Stallone arca ugrana be Rocky Balboa formájában, megnyugtatunk, hogy a kick-box elemeit hasznosító zsírégető tornák nem kifejezetten a küzdősportok kategóriájába tartoznak. Az alábbi félórás program nem csak az erőnlétet fejleszti, hanem táncos és kardióelemeket kombinál. Stresszoldásra, kikapcsolódásra, valamint a fittség elérésére egyaránt alkalmas.

 

Rendkívül változatosak a gyakorlatok, ám kifejezetten kemények is. Ez a harmincperces edzés intenzíven és alaposan mozgat meg minden izomcsoportot. A munka gyümölcse természetesen nem marad el, hosszú távon látványosan formálja az alakot, szépen lefaragja a zsírpárnákat.

Az ugrálós torna jelentősen növeli az állóképességet, egyúttal intenzív mozgáskombinációival stimulálja a keringést, ezáltal megteremti a kedvező feltételeket ahhoz, hogy fokozott zsírégetésre kapcsoljon a szervezet. A folyamathoz oxigénre is szükség van, a vérkeringés felpezsdítésével pedig több oxigén áramlik az izmokhoz és a szervekhez.

A torna kitartó, rendszeres gyakorlása mellett a kontúrok fokozatosan határozottabbá válnak, könnyebb ledolgozni a felesleget vagy fenntartani az idális testsúlyt, illetve tónusosabb izomzatra, alakra tehetsz szert. Miközben maga a sport versenyszerű keretek között cseppet sem veszélytelen, az otthon kényelméből végezhető kick-box elemekre épülő edzés csupán a műfaj egyedi mozdulataira alapoz, de valójában semmi köze nincs a támadáson és védekezésen alapuló küzdőmozgás típusaihoz.

A kick-box elemekre épülő edzés a teljes testet átmozgatja

Bár a bokszolás rendkívül hatékony, sokan kifejezetten tartanak tőle, ami maximálisan érthető. Szerencsére elegendő pár hatékony mozdulatot ellesni, amelyek segítenek változatossá tenni az unalmas edzéseket, ráadásul még a tónusos alakhoz is hozzásegítenek.

Az ilyen jellegű, ugrálással ötvözött edzések hatékonysága abban rejlik, hogy feltornázzák a pulzust, miközben az erőkifejtés sem marad el, tehát nem kell attól tartanod, hogy nagy elánnal ledolgozod magadról az izmaidat. Ám, ha főként kardióelemekkel gazdagított a program, ajánlott heti pár alkalommal erősítő gyakorlatokat is végezni mellette. Ebben a videóban a kar- és láblendítéseken van a hangsúly, egyszerre több izomcsoport dolgozik, így megnő a test oxigénigénye.

A megfelelő pulzustartomány fenntartása a szervezetet arra sarkallja, hogy a meglévő raktárakból szerezzen energiát a gyakorlatok elvégzéséhez. Ennek köszönhetően beindul a zsírégetés, és hosszú távon, kitartó munkával szép lassan eltűnik a felesleg, előbukkannak a tónusos izmok, szálkásabb lesz a sziluett.

 

A rendszeres mozgás ráadásul az anyagcserét is helyrebillenti, ami szintén rendkívül fontos abban az esetben, ha a felesleg ledolgozása a cél. Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy rendszeresség és kitartás nélkül semmilyen torna nem hozza meg a várt eredményt. Intenzív kick-box gyakorlatok ide vagy oda, hosszan tartó motiváció nélkül eredménytelen lesz a pár alkalmas ugrálás.

Az étrendet sem árt alaposan átalakítani és újragondolni. Rostban és fehérjében gazdag ételeket kell bevezetni, amelyek hatékonyan támogatják a zsírégetést és az izomépítést, hozzájárulnak a kiegyensúlyozott anyagcseréhez. A rendszeres torna és az egészséges táplálkozás idővel látványos eredménnyel szolgál majd!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés