Azon túl, hogy javítják az állóképességet, és hadat üzennek a makacs zsírpárnáknak, a kick-box alapú kardió gyakorlatok még a stressztől zaklatott lelket is ápolják.

Ha úgy érzed, nagy rajtad a nyomás, és nehezebben birkózol meg a stresszel, a mozgás sokat segíthet abban, hogy ne az evést használd önvigasztalásként. A kick-box alapú fitneszt azoknak ajánljuk, akik szeretik a pörgős, dinamikus feladatokat, és nem a fogyás az egyetlen céljuk.

Az ütés- és rúgástechnikákat ugráló, kardió gyakorlatokkal ötvöző edzés a test minden porcikáját megmozgatja, és alaposan igénybe veszi az izmokat. Rendszeres végzése mellett az eredmény nem marad el: miközben az izomzat fejlődik, szálkásodik, a testzsír jelentősen csökken.

Ám nemcsak az alakformáló, feszesítő hatása miatt szeretik olyan sokan. Már kisgyermekkorunkban tudjuk, hogy az ugrálás örömet okoz, és feloldja bennünk a feszültséget. Felnőttként ezt gyakran elfelejtjük, és nehezebben vesszük rá magunkat intenzív tornára.

Pedig azok az edzésformák, melyek ugrálással egybekötött, pulzusnövelő feladatsorokból állnak, kitisztítják az elmét, megszüntetik a belső szorongást, és tökéletesen ellensúlyozzák a stressz tüneteit a szervezetben.

 

Az ugrálás éppúgy, mint a futás, endorfint szabadít fel a testben, ezért érezzük azt egy nehéz edzés végén, hogy felszabadítóan hatott ránk. Iktasd be az alábbi gyakorlatokat a heti edzéstervedbe úgy, hogy időnként tarts egy-egy pihenőnapot, nehogy az izmok túlterhelésével a sérülést kockáztasd. Az eredmény, meglátod, nem marad el: kívül-belül sokkal jobban fogod érezni magad.

  • Megosztás:
hirdetés