Nem kell nagy rafinériára gondolni, ha valaki 50 felett is csinosan, dekoratívan szeretne öltözködni. Néhány kreatív ötlettel igazán nőies stílus alakítható ki, klasszikus alapokra építve. Ez a bájos blogger szuper instrukciókat ad ahhoz, mit érdemes kiszemezgetni a mai divatból!

hirdetés

Gyakran halljuk, hogy a divat mindenkié, de amikor betévedünk egy-egy üzletbe, nem mindig ezzel szembesülünk. A kollekciók többsége valóban a húszas-harmincas korosztályt célozza meg, ám olyan klasszikus fazonokra is akad példa, amelyek kortól függetlenül sokoldalúan variálhatóak.

Nőies stílus 50 felett: kortalan divattippek

A német származású Petra Dieners a negyven-ötven feletti nőket megszólító, Lieblingsstil nevezetű stílusblogjának köszönheti népszerűségét. A bájos hölgy vállalkozóként csöppent bele a divatbloggerek világába, miután átadta saját cége vezetését másnak, hogy többet lehessen a családjával.

Sohasem dolgozott stylistként, és hivatalosan nem divatszakértő, de talán épp abban rejlik sikerének titka, hogy öltözködésével praktikus, kényelmes, egyszerűen követhető tippeket szolgáltat azoknak az ötven feletti nőknek, akik a kifinomult megjelenést könnyen beszerezhető, jól viselhető ruhadarabokkal szeretnék elérni.

Petra Dieners a kreativitás híve, úgy a munkájában, mint az öltözködésében, ezért hosszú éveken keresztül őrizgeti ruhatárának egy-egy becses darabját, amelyeket az aktuális divatelemekkel igyekszik feldobni.

Úgy gondolja, hogy nem kell rengeteg cuccot felhalmoznia egy nőnek ahhoz, hogy változatosan öltözködjön, érdemesebb inkább megtanulni, kitapasztalni, vagy ellesni, hogyan lehet a már meglévő holmikat sokféleképpen variálni.

A nőies fazonokon túl, a kiegészítők és a színpárosítások fűszerezik meg leginkább a megjelenést, amelyekkel, ha jól bánik az ember, stílusos szintre emelhetőek a snassznak gondolt alapdarabok is.

A csinos blogger a mai trendeket is szívesen követi, persze körültekintően szemezget a felhozatalból. Bátran bevállalja a kockás és leopárdmintát, sőt, még a színes feliratokat is, persze olyan stíluskombinációba ültetve, amely cseppet sem kirívó.

Csodásan bánik a színekkel, és jó érzékkel adagolja a letisztult és feltűnő divatelemeket.

Petra Dieners stílustippjeit nemcsak az ötven feletti nők leshetik el, hiszen sok olyan divatesszenciát felhasznál öltözékeiben, melyek kortól függetlenül mindenkinek jól állhatnak.

Kiemelt kép: Ralf Juergens/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés