Az All My Children sorozat sztárja úgy érzi, hogy az étkezési szokásainak, a Pilates programjának, és pozitív gondolkodásának köszönheti, hogy ilyen bomba formában van, és majd kicsattan az egészségtől.

Susan Lucci életfilozófiája szerint, az öregedés nemcsak a fizikai, hanem a lelki állapotunkról is tanúskodik. Bár a természet rendje megkerülhetetlen, hiszen egyszer csak megöregszünk, a folyamat jó eséllyel lassítható, ha odafigyelünk az egészségünkre, és belül megmaradunk fiatalnak.

A színésznő legalábbis erre esküszik, és neki eddig bevált a recept. Az évek során sok mindenről lemondott annak érdekében, hogy idős korában is jól érezze magát a bőrében. Mindezt nemcsak a külsőségek miatt teszi, hanem azért, hogy energikus, rugalmas, és egészséges maradjon, ameddig csak lehet.

Susan Lucci egy napi menüje

A 72 éves színésznő a reggelit tartja a legfontosabb étkezésnek, mert szerinte azon múlik, hogy mekkora energiaszinttel, és milyen kedvvel indítjuk a napot. Éhgyomorra először egy tejeskávét fogyaszt, magas minőségű, organikus cukorral megízesítve.

A kávé után rögtön nekilát a szokásos Pilates edzésének, amit rendszerint a Pilates Pro Chair elnevezésű, otthon alkalmazható edzőberendezésen végez el. Miután teljesítette a karcsúsító és feszesítő tornagyakorlatokat, melyeknek elképesztő alakját köszönheti, visszatér a konyhába reggelizni. Általában görög joghurttal indítja a napot, amit bio tökmaggal szór meg, és egy kis málnalekvárral fokozza az ízeket.

Az ebédet igazán nem viszi túlzásba a színésznő. Nyers paradicsomkarikákra sovány sült pulykahúst helyez, megsózza, borsozza, a tetejére avokádó szeleteket pakol, majd pezsgőecettel meglocsolja. Tálaláshoz extra szűz olívaolajat és friss mangót használ, mellyel még gusztusosabbá teszi az egészséges, finom és laktató ételt.

 

Saját bevallása szerint, korábban nem igazán figyelt oda az étrendjére, becsúszott a hasábburgonya is, amire ma már nem cserélné el a kedvenc gyümölcseit és zöldségeit. Amióta rendszeresen edzi magát, különösen nagy gondot fordít arra, hogy egészséges falatok kerüljenek a tányérjára, melyek nem hizlalnak, ennek ellenére néha ő is szokott bűnözni. Nehéz is lenne mindig szigorú önmegtartóztatásban élnie, amikor a férje, Helmut Huber séf, mennyei palacsintát tud készíteni áfonyaöntettel.

Vacsorára általában könnyű salátát készítenek közösen a férjével, ami mellé lazacot és pezsgőt fogyasztanak.

Susan Lucci asztalára ma már egyáltalán nem kerül gyors- és készétel, illetve felhagyott a tészta- és kenyérevéssel is. Alkoholt úgyszintén csak ritkán fogyaszt, és édességekkel sem bűnözik túl gyakran. Akaratereje és kitartása sokakat motiválhat: bevallása szerint, azért nem érzi szigorúnak az étrendjét, mert ezektől az ételektől igazán jól érzi magát a bőrében, és szerinte semmiben sem szenved hiányt.

Kiemelt kép: Nicholas Hunt/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés