Helen Mirren sokoldalú tehetség és sokszínű nő, aki éppolyan hiteles tud lenni egy nyugdíjas, gondterhelt feleség szerepében, mint amikor királynőként jelenik meg a mozivásznon. Ám nem csak a filmes alakításaival képes meglepetést okozni, a 76 éves színésznő ugyanis a kifutón is otthonosan mozog. A párizsi divathéten megint bevállalós kedvében volt, úgyhogy platform szandált húzott, és felvette a rezzenéstelen modell-arckifejezést.

hirdetés

A 2019-es nagy párizsi bevonulásán is túltett Helen Mirren, aki ismét emlékezetessé tette a párizsi divathét keretein belül megrendezett Le Défilé L’Oréal Paris nevezetű bemutatót. Míg tavalyelőtt mezítláb futott végig a kifutón egy légies ruhában, mint egy kecsesen lebbenő, éteri jelenés, idén menő nadrágkosztümben és merész sminkben vonult végig erőt sugárzóan a közönség előtt.

Kép: Pierre Suu/Getty Images.

 

A színésznő megmutatta, hogy közel a nyolcvanhoz is lehet méltósággal viselni az extravagáns, karakteres sminket, de ennél jóval többről szólt a párizsi show. A Paris Fashion Week hivatalos partnereként, a L’Oréal Paris évről évre megszervezi szimbolikus bemutatóját, mely nemcsak a tehetséges, feltörekvő tervezők munkásságát támogatja, hanem olyan ügyek mellett is kiáll, mint a női egyenjogúság és a környezetvédelem fontosságának hangsúlyozása, valamint a kortalan szépség előtérbe helyezése.

A L’Oreal-show nem csak a ruhákra irányítja a figyelmet

A márka számos módon igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy a nők önértékelése megerősödjön, és ezáltal kiteljesedjen személyiségük, valamint szárnyakat bontson kreativitásuk.

Kép: Dominique Charriau/WireImage/Getty Images.

 

A Stand Up Against Street Harassment program bevezetésével pedig az utcai zaklatások ellen szólal fel. A Le Défilé L’Oréal Paris bemutató figyelemre méltó platformja annak, hogy bemutassa a nők sokszínűségét és belülről sugárzó erejét. Ezt az üzenetet pedig abszolút átadta Helen Mirren.

Ez az alkalom méltó ünnepe volt a szépségbrand „Mert megérdemlem” szlogenjének, amely pontosan ötven éve hirdeti a cég elkötelezettségét a nők iránt.

A bal oldali képen látható: Aishwarya Rai, Helen Mirren, Aja Naomi King és Amber Heard. Képek: Stephane Cardinale/Corbis/Getty Images.

 

Az impozáns eseményen sportoló, emberjogi aktivista és számos színésznő, illetve hivatásos modell vett részt a márka nemzetközi szóvivői közül. Többek között a Balmain, a Giambattista Valli, a Mugler, az Azzaro, a Coperni és az Elie Saab divatház is szerepet vállalt az együttműködésben, illetve olyan feltörekvő tervezők csillantották meg tehetségüket, mint például a Koché és az Ester Manas.

Az ezerarcú Helen Mirren

Helen Mirren olyan, mint egy kaméleon, amelyik minden színével azonosulni tud. Nem először alakul át a kifutón, ő ugyanis nem pusztán viseli a bemutatott ruhákat, hanem játékos személyiségével karaktert formál belőlük.

Képek: Pascal Le Segretain/Getty Images.

 

2017-ben maszkulin stílusú szettben sétált végig a pódiumon olyan csábítóan és magabiztosan, mintha nem egy zakószabású kabátot és bő nadrágot, hanem egy elegánsan díszes estélyi ruhát viselt volna.

Képek: Dominique Charriau/Wirelmage, Pascal Le Segretain/Getty Images.

 

2019-ben kecses, mezítlábas futásával tette emlékezetessé a show-t, melyen maga volt az életerő, a derű, a bájos, gyermeki játékosság. 74 évesen valóságos energiabombaként robbantotta fel a kifutót. A bemutató végén megragadta Mahira Khan színésznőt, és táncra perdült vele a konfettiesőben.

Idén ismét a színésznő volt a Paris Fashion Week egyik fénypontja. Úgy menetelt végig a deszkán égimeszelő sarkakon, mint egy profi manöken. Nemcsak a tőle szokatlan erős smink, hanem a modellek által gyakran felvett, komoly pléhpofa miatt is megváltozott a karaktere.

Képek: Marc Piasecki, Dominique Charriau/Wirelmage, Pascal Le Segretain/Getty Images.

 

Azért mindenkit sikerült megnyugtatnia, amikor a bemutató végén elmosolyodott. Határozott, méltóságteljes, menő dívaként vonult át a kifutón, szavak nélkül hirdetve, hogy minden nőt jog szerint megillet az erőt adó önbizalom.

Kép: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images.

 

Harcias sminkjét büszkén viselte, kontyba tűzött haját fekete pánt fogta át. Nem lepődnénk meg azon, ha a hajpánt az ő ötlete lett volna, mert amióta megnövesztette tincseit, gyakran visel olyan kiegészítőket, melyek izgalmasabbá teszik hátrasimított, ősz frizuráját.

Képek: Marc Piasecki/FilmMagic, Arnold Jerocki/GC IMages, Daniele Venturelli/Wirelmage/Getty Images.

 

Cannes-ban hasonló fekete szalaggal kötötte át haját, amitől még elegánsabb hatást keltett a fekete-fehér, kosztümös szettje. Szintén a cannes-i filmfesztiválon sütötte el ezt a klasszikus, hófehér ingruhát, amelynek nőiességét fekete övvel hangsúlyozta. Gingham-mintás cipőjével tökéletesen harmonizált fejpántja, copfba kötött haját pedig az övhöz passzoló fekete hajgumival díszítette.

Kép: Jacopo Raule/Getty Images.

 

A 76 éves Helen Mirren vendégként is képes úgy bevonulni egy divatbemutató színhelyére, akár egy királynő. A Dolce & Gabbana Velencében megrendezett haute couture show-ján az olasz divatház freskómintás ruhakölteményében jelent meg a színésznő, és bár nem ő volt az egyetlen, akinek öltözéke kiemelt figyelmet kapott, úgy tudta viselni ezt a különleges darabot, mint egy vérbeli királynő.

Szerintünk még rengeteg meglepetést tartogat tarsolyában a színésznő, aki úgy képes váltogatni arcait, hogy mindet hitelesnek érezzük.

Kiemelt kép: Eamon M. McCormack/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés