Július 6-án, kedd este kezdetét vette a 74. cannes-i filmfesztivál. A hírességek már az első estén elözönlötték a vörös szőnyeget, és gyönyörű ruháikkal kápráztatták el a fotósokat az Anette című film premierjén. A legnagyobb feltűnést pedig egyértelműen Helen Mirren keltette, aki ebben a hónapban ünnepli születésnapját, július 26-án tölti be 76. életévét.

hirdetés

A cannes-i filmfesztivál a világ legnagyobb filmfesztiválja, és hatalmas presztízsértékkel bír. A filmek több kategóriában versenyeznek, rangos szakmai zsűri ítéli oda az Arany Pálmát a legjobb alkotásnak. A nemzetközi fesztivált a hagyományok szerint májusban szokták rendezni, ám a koronavírus-járvány miatt a szervezők a július mellett döntöttek.

Idén a filmszemle július 17-ig tart, a kiemelkedő alkotások mellett nagy szerep jut a vörös szőnyegen megjelenő hírességeknek. Már az első este felbukkantak a gyönyörű színésznők, modellek a Francia Riviérán, és végre maszk nélkül, felszabadultan pózoltak a kameráknak.

Helen Mirren sárgában ragyogott a cannes-i filmfesztiválon

A legnagyobb feltűnést a 75 éves Helen Mirren keltette, aki a fesztivál nyitóestjén egy napsárga ruhában vonult végig a vörös szőnyegen. A színésznő feltűnő árnyalatú darabját lágy, nőies vonalvezetéssel látták el a Dolce & Gabbana tervezői, a hossza egyaránt ideális volt. A szív alakú dekoltázsát egy előkelő smaragdnyakék koronázta meg. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy nem volt nála stílusosabb, elegánsabb hölgy az eseményen.

 

A legjobban öltözött nők idén sem a túlzásba vitt kivágással hódítottak, ügyeltek a finom egyensúlyra, és inkább a trükkös szabásvonalú estélyiket választották. A színes darabok mellett felbukkantak a letisztultan elegáns, fekete-fehér kombinációk. A Házibuli sztárja, Sophie Marceau egy visszafogottabb ruhakölteményben tündökölt, ami nagyszerűen kihangsúlyozta csodás alakját.

A cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegét a grandiózus estélyik uralták, ám a légies anyagok, csillogó részletek és különleges vonalvezetések éppúgy megjelentek. A legtöbb színésznőnek díszítéssel feldobott kreációra esett a választása, ami varázslatos részleteivel felkeltette a fotósok figyelmét. Még a fekete ruhakölteményekben is ragyogtak a színésznők. Efféle darabban pompázott Diane Kruger, aki szokásához híven elképesztően elegáns volt.

 

Kiemelt kép: Kate Green / Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés