Az utóbbi időben a sztárok körében már kifejezetten cikinek számított olyan feltűnően szexi ruhákban mutatkozni, ami szinte mindent kipakol és közszemlére tesz. Még azok a hírességek is áttértek az elegáns estélyire, akik korábban botrányos megjelenésükkel hívták fel magukra a figyelmet a vörös szőnyegen. Ám úgy tűnik, a Mugler különleges ruháira sokan nem tudnak nemet mondani, és még az sem számít, hogy szinte alig takar valamit.

hirdetés

Thierry Mugler különleges ruháival a nyolcvanas években tűnt fel a divat színterén, a hírességek pedig szinte azonnal rákaptak az egyedi vonalvezetésű kreációira. Az egyik leghíresebb darabja az a fekete pántokkal kiegészített estélyi ruha, amelyet Demi Moore viselt az 1993-as Tisztességtelen ajánlat című filmben. Kétségtelen, hogy a tervező megalkotta a legszexibb kis feketét, melynek fazonját azóta sokan lemásolták.

A Mugler 1992-ben jelentkezett az első parfümjével, amelyet találóan csak Angel névre keresztelt. A csokoládé, pacsuli, kókusz, bergamott és a karamell különleges, intenzív elegye akkora sikert aratott, hogy rövid időn belül az egyik legnépszerűbb parfümkompozícióvá vált az egész világon. Thierry Mugler azóta sok illatelegyet piacra dobott, ám továbbra is az elsőért rajonganak a legtöbben.

A divattervezőnek idővel csökkent a ruhatervezésre fordított figyelme, és fokozatosan a parfümök felé fordult. A nagy visszatérése 2019-ben volt, amikor Kim Kardashian kérésére alkotott egy ruhát, aki ebben a darabban lépett a Met-gála vörös szőnyegére. A testszínű latexből és kristályokból fabrikált kreációt azóta is csak a nedves ruha néven emlegetik.

Az utóbbi években egyre több híresség érdeklődött Thierry korábbi kreációi iránt, és sokan viseltek vintage Mugler-darabot a vörös szőnyegen. Cardi B a művész egy 1995-ös alkotásában jelent meg pár évvel ezelőtt.

A Mugler falatnyi ruhája uralja idén a vörös szőnyeget

A nagy érdeklődésnek köszönhetően a divatház mondhatni, visszatért az alapokhoz, így ismét megjelentek a kínálatban a forradalmian szexi, keveset takaró ruhaszabások. A sejtelmes, áttetsző anyagokból kivillan a has vagy a mell, ezért nem sokat bíznak a képzeletre.

Thierry Mugler egyik legnépszerűbb fazonmegoldása volt a pántok trükkös keresztezése, Demi Moore ikonikus ruháján is ezt a megvalósítást csíphetjük el. A Mugler nyári kollekciójában az efféle kialakítás úgyszintén visszaköszön, ám sokkal merészebb formában.

A divatház új darabjait már Casey Cadwallader jegyzi, aki kreatív igazgatóként vezeti Thierry Mugler márkáját. Az új kollekció tele van merész kreációkkal, még a midiruhák is sokat mutatnak a szemnek. A szexisebb, pikánsabb Mugler-kollekció osztatlan sikert aratott, a hírességek legalábbis azonnal rákaptak a kivágott darabokra. Mondanunk sem kell, hogy Kim Kardashian az elsők között volt.

A 36 éves Megan Fox egy díjátadó alkalmával viselte a merész darabot, láthatóan az sem zavarta, hogy majdhogynem kilátszott a melle.

Miley Cyrus egy áttetsző anyagból készült darabban villantotta meg tökéletes testét, ami úgyszintén falatnyi anyagból készült. Egy csillogós ruhában is parádézott pár hónappal ezelőtt.

A merész kreációknak köszönhetően a Mugler népszerűsége ismét fellobbant. A sokat mutató ruhák nem mindennapiak, mégsem a legalkalmasabbak egy elegáns vacsorához. Minden darab részletgazdag és precíz, ezért sokkal inkább a magazinok fényes oldalain, vagy egy divatmúzeumban tudjuk őket elképzelni.

 

Kiemelt kép: Peter White, Estrop / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés