A hátizomedzés kifejezetten hasznos, ha a puklik, hurkácskák csökkentése a cél, ám rendszeres elvégzése nemcsak ebben segít. Hiszen sokkal feszesebbé, tónusosabbá válik ez a terület, és a görnyedt testtartás is megszűnik.

hirdetés

A diétát mindig érdemes edzéssel támogatni, így a szervezet nem az izmokat, hanem a lerakódott zsírt használja fel. A mozgás emellett azért is hasznos, mert segítségével felpörög az anyagcsere, és a súlyvesztés még hatékonyabb lesz.

Hátizomedzés otthon

A hátizom erősítése viszonylag könnyű feladat, ám a legtöbb edzés nem erre az izomcsoportra fókuszál. Pedig nem érdemes elhanyagolni, hiszen könnyen eltunyulhat és renyhévé válhat ez a terület, főleg ülőmunka mellett. Ez akár hát-, vagy nyakfájdalomhoz is vezethet.

Esztétikai okok miatt szintén érdemes többet foglalkozni a háttal, mert az ott lerakódott zsír kitüremkedhet a melltartó, vagy szorosabb ruha viselése esetén, ami kis puklikat eredményezhet. Ezek nemcsak az összhatást rontják el, hanem kényelmetlenséget okoznak, ugyanis itt-ott csúnyán bevághat, illetve súrolhatja a bőrt a testhezálló fazon.

Helyi zsírégetés nincs, ezért a siker érdekében javasolt a megfelelő diéta és aerob mozgás, ám az erősítő gyakorlatokat sem érdemes kihagyni. Ezekkel nagyszerűen megtámogatható a folyamat, és segítségükkel a test sokkal tónusosabbá, kontúrosabbá, és feszesebbé válik. Ez az otthon elvégezhető edzés megdolgoztatja a hát, a váll, és a mellkas izmait, így idővel eltűnnek a bosszantó hurkácskák. Csupán két palackra van hozzá szükség, és indulhat a mozgás.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés