A HIIT tréning ideális számodra, ha csak napi tíz perced van edzeni, és ezt a rövidke időintervallumot szeretnéd maximálisan kihasználni.

A HIIT egy angol rövidítés, mely a high intensity interval training elnevezésből ered, ami magyarul azt jelenti, hogy magas intenzitású, intervallumos edzésről van szó. Ez a mozgásforma tempós és intenzív, illetve rövidke, pihentető szakaszokból áll: az előbbiek felpörgetik a pulzusszámot, és szinte minden izomzatot átmozgatnak, az utóbbiak erősítenek ugyan, de nem ugrasztják ki a szívedet a helyéről.

A pörgősen váltakozó feladatsorok között kardió és izomtónus-növelő gyakorlatok egyaránt akadnak, melyek formában tartanak, és javítják az anyagcsere-folyamatokat a szervezetben. Mivel nincs idő lötyögni, és minden erődre szükséged lesz az ugrabugrálás során, garantáltan nem fogsz unatkozni! Valójában ebből az edzéstípusból tíz perc is soknak tűnik elsőre, mert nagyon megdolgoztat, de másnap már várni fogod, hiszen felpörget, felfrissít, és érezhetően növeli a kondíciót.

  • Megosztás:
hirdetés