A Madame Figaro téli fotósorozatában tíz különböző korú modell szerepel, de ember legyen a talpán, aki meg tudja állapítani, hogy melyikük a legfiatalabb és a legidősebb. Amíg el nem áruljuk, lehet tippelgetni!

hirdetés

A 35-40 éves kor ma már egyáltalán nem jelent vízválasztót egy modell életében, hiszen az életkor többé nem állíthat akadályt a karrierjük előtt. Felsorolni is nehéz, hány olyan topmodellről tudunk, aki a nyolcvanas években kezdte meg pályafutását, és még ma is óriási sikereket ér el a szakmában. Csak, hogy néhányat említsünk: Cindy Crawford, Helena Christensen, Naomi Campbell, Eva Herzigová, Kate Moss, Claudia Schiffer, vagy Christy Turlington.

Mind átlépték már a bűvös negyvenet, mégis népszerűbbek, mint valaha. Ami még közös ezekben a nőkben, hogy irtó jó formában vannak, és egyáltalán nincsenek hátrányban a fiatal modellekkel szemben.

Ám Eva Herzigová azért is különleges, mert nem csak meghazudtolja a korát, hanem simán el tudja hitetni velünk, hogy épp annyi éves, mint azok a fiatal lányok, akikkel általában együtt fotózzák, és ehhez nincs szüksége aprólékos retusálásra. Nyilván, az ő fotói sem látnak napvilágot szerkesztés nélkül, de a modell nemcsak az utómunkálatoknak köszönheti kortalanságát.

Eva Herzigová kortalan: ki gondolná, hogy ő a legidősebb ebben a hölgykoszorúban?

A cseh származású, háromgyermekes modell legelőnyösebb szakmai tulajdonsága az, hogy bármit el tud hihetni a szemlélővel. Soha nem ugyanazt az arcot és kisugárzást hozza, mint mondjuk Kate Moss, akinek megszokott pillantása ikonikussá vált a divat világában. Eva Herzigová hűvös dívaszerepben éppúgy hiteles tud lenni, mint végzet asszonyaként, vagy bohókás huszonévesként. Sok arca van, de egyik sem árulkodik valós életkoráról.

 

A francia Madame Figaro magazin érdekes fotósorozattal zárta a múlt évet. Tíz gyönyörű modellről készített természetes hatású portrét. A képeken mindenki semleges kötött cuccokat, és dizájnos ékszereket visel. Eva Herzigová kezdi a sort egy bájos mosollyal, ám rajta kívül még Doutzen Kroes, Coco Rocha, Elsa Hosk, Daria Strokous, Martha Hunt, Taylor Hill, Blanca Padilla, Cindy Bruna, és Sasha Luss is megjelenik a fotókon.

Xavi Gordo letisztult képein a modellek természetes beállításban, egyszerű sminkben, minimális retussal, mindenféle felhajtás nélkül láthatóak. A tíz nő közül Eva Herzigová a legidősebb, de ezt szinte képtelenség megtippelni a portrék láttán.

Kiemelt kép: Stephane Cardinale/Corbis/Getty Images.

Képgaléria képei: Xavi Gordo/Madame Figaro.

  • Megosztás:
hirdetés