A Versace zseniális kampánnyal köszönti az ünnepi szezont, ilyen biztos, hogy nem lesz még egy a reklámok között. Pláne, hogy a legfényesebb csillaga Helena Christensen, aki dögösebb, mint valaha.

hirdetés

A Versace idén a multimédia talentum Sarah Bakert kérte fel, hogy egy jó kis koncepciót találjon ki a Holiday Saga elnevezésű kampányához. Nagyon jól tette, hiszen Sarah Baker – aki nem azonos a Hatalmas kis hazugságok, és A Kominsky-módszer című sorozatokban szereplő színésznővel, akit szintén Sarah Bakernek hívnak – nem csak nagyszerű parfümkreátor művész és ügyes üzletasszony, hanem csodás érzéke van a történetmesélő performanszokhoz. Ráadásul nagy rajongója a nyolcvanas évekbeli szappanoperáknak és romantikus regényeknek, melyek remek inspirációs alapot nyújtottak számára a Versace múltidéző hangulatú reklámfotóihoz.

Sarah Baker nem csupán megálmodta a retró képi világot, hanem szó szerint belehelyezte magát a történetbe. Edith Bergfors és Milo Reid olyan fotókat lőtt a színészekké avanzsált modellekről, melyek csodásan visszaidézik a nyolcvanas évek glamúr atmoszféráját: a Versace ünnepi kollekciójának csillogó és fényes ruhái ugyebár adva voltak a jelenetekhez, melyek a korra jellemző ködös effektekkel helyezi reflektorfénybe a modelleket. Helena Christensen szinte lubickol ebben a szerepben, ráadásul éppolyan bomba formában van – ha nem dögösebb egy leheletnyivel -, mint huszonéves korában.

Helena Christensen felett nem telik az idő

A kilencvenes évek szupermodellje, Helena Christensen december 25-én tölti be az 51. életévét, de a múló időnek fikarcnyi nyoma sem látszik rajta. A Versace kampányfilm-hősnőjeként testhezálló csillogó ruhát visel, mely szépen kiadja tökéletes idomait. Sarah Baker szintén főszereplőként tűnik fel a drámai jelenetekben, akár egy romantikus, intrikákkal átszőtt szappanopera megelevenedett alakja.

 

A Londonban élő művész egy kis csavart vitt a történetbe, hiszen a teleregények körmönfont, ármánnyal és hazugsággal kibélelt fordulataitól eltérően, ebben a sztoriban a nők nem állnak örök harcban, inkább támogatják egymást. Bár a fotók alapján nehéz kibogozni, hogy mi a projekt alapforgatókönyve, de az biztos, hogy a cselekmény középpontjában Angelina Marina, egy lemezkiadó vezérigazgatója áll, akit Sarah Baker alakít a kisfilmben és a fotókon, Ruby bárónő szerepében pedig Helena Christensen tündököl, aki igen jól hozza a drámai figurát.

A történet egy zsarolólevéllel kezdődik, melyről az feltételezhető, hogy a férfi főhős korábbi szeretőjének, Ruby bárónőnek a keze van a dologban, de végül mindenki megnyugvására kiderül, hogy mindketten ártatlanok, tehát a harc elmarad.

 

A nyolcvanas évek luxusvilágát elevenítik fel a ruhák, az ékszerek, a frizurák és a sminkek is, melyeket tökéletesen a szappanoperák műfajába helyeznek a kampányfotók. Sarah Baker a Dinasztia sorozatból, és Jackie Collins regényeiből merített ihletet, ám a történet komikusan drámai megjelenítésével nem a műfajt akarta ledegradálni, csupán a retró feeling iránti szenvedélyét prezentálta.

Talán emlékeztek még rá, hogy tavaly Cindy Crawford is retró ruhákba bújt a Versace kedvéért, amikor az Instyle magazin férfifaló dívát varázsolt belőle egy divatanyag kedvéért. Bár gyönyörű volt az akkor 51 éves modell, az a performansz nem sült el olyan jól, mint ez a mostani Versace kampány. Nem Crawfordon múlt, ő hozta a csodás formáját, csak a témaválasztás volt setesuta.

Kiemelt kép: James Devaney/GC Images/Getty Images.

Képgaléria képei: Edith Bergfors és Milo Reid/Versace.

  • Megosztás:
hirdetés