Mint a legtöbb ötvenéves nőnek, Christy Turlingtonnak is vannak finom ráncai, ám így is csodás bőrnek a birtokosa, ezért nem is nagyon engedi retusálni.

hirdetés

Kevés olyan híres modell akad, aki az ötvenes éveiben ne tenne meg minden tőle telhetőt azért, hogy minél egészségesebb és fiatalosabb megjelenéssel bírjon. Sokan a természetes módszerekhez folyamodnak, sportolnak, tudatosan étkeznek, és megválogatják, milyen alapanyagok kerüljenek a bőrükre, de a Photoshop finomra hangolt lehetőségeit sem utasítják vissza, hogy a lehető legjobb formájukat mutassák a fotóikon a külvilág felé.

Christy Turlington a kilencvenes évek egyik híres szupermodellje volt, aki ma már csak hobbiszinten vállal fotózásokat, vagy talán azért, hogy eljuttassa csendes, de sokatmondó üzenetét a nők felé. Az ötvenéves modell ugyanis, már nem először mutatkozik retusálatlanul egy magazinban. Az Instagram-fiókja sem túlszínezett filterekről és bőrszépítő appokról szól, valószínűleg azért, mert egy érett nő bölcsességével a tarsolyában, már szereti úgy felvállalni magát, ahogy van.

A róla készült magazinfotókon is jól látszik, hogy Christy Turlington nincs túlságosan odáig a felesleges cicomáért, az Instagramon például, gyakran mutatkozik smink nélkül. Nem izgatja túlságosan, hogy esnek rá a fények, vagy milyen szögből halványabbak a szarkalábai. Ő egyszerűen csak önmagát adja, és ettől még gyönyörűbb a képeken. Határozott, öntudatos, felszabadult nő, aki cseppet sem izgul azon, hogyan ítélik meg mások, ha nem makulátlan a külseje. Van mit tanulni tőle, az biztos!

 

Tavaly a C Magazine hasábjain láthattuk, idén a mexikói Vogue címlapján szerepel retusálás nélkül, leheletfinom sminkben. A májusi kiadáshoz három borító is készült, melyek egytől-egyig természetes valójában mutatják meg a középkorú modellt.

Az Alique által készített képeken Christy Turlington a finom ráncait és a pigmentfoltjait is felvállalta, és bátran gesztikulált, eszébe sem jutott rezzenéstelen arccal pózolni, hogy minél simábbnak tűnjön a bőre. Pedig sok vele egykorú híresség alkalmazta már ezt a trükköt, ha magazinnak fotózták, amitől kicsit távolságtartóak és ridegek is lettek a képek. A stylist, Celia Azoulay, az Altuzarra, a Tory Burch, az Isabel Marant, a Louis Vuitton, és a Issey Miyake ruháiba öltöztette a gyönyörű szupermodellt.

Kiemelt kép: Nicholas Hunt/Getty Images.

Képgaléria képei: Alique/Vogue Mexico.

  • Megosztás: