Mint a legtöbb ötvenéves nőnek, Christy Turlingtonnak is vannak finom ráncai, ám így is csodás bőrnek a birtokosa, ezért nem is nagyon engedi retusálni.

Kevés olyan híres modell akad, aki az ötvenes éveiben ne tenne meg minden tőle telhetőt azért, hogy minél egészségesebb és fiatalosabb megjelenéssel bírjon. Sokan a természetes módszerekhez folyamodnak, sportolnak, tudatosan étkeznek, és megválogatják, milyen alapanyagok kerüljenek a bőrükre, de a Photoshop finomra hangolt lehetőségeit sem utasítják vissza, hogy a lehető legjobb formájukat mutassák a fotóikon a külvilág felé.

Christy Turlington a kilencvenes évek egyik híres szupermodellje volt, aki ma már csak hobbiszinten vállal fotózásokat, vagy talán azért, hogy eljuttassa csendes, de sokatmondó üzenetét a nők felé. Az ötvenéves modell ugyanis, már nem először mutatkozik retusálatlanul egy magazinban. Az Instagram-fiókja sem túlszínezett filterekről és bőrszépítő appokról szól, valószínűleg azért, mert egy érett nő bölcsességével a tarsolyában, már szereti úgy felvállalni magát, ahogy van.

A róla készült magazinfotókon is jól látszik, hogy Christy Turlington nincs túlságosan odáig a felesleges cicomáért, az Instagramon például, gyakran mutatkozik smink nélkül. Nem izgatja túlságosan, hogy esnek rá a fények, vagy milyen szögből halványabbak a szarkalábai. Ő egyszerűen csak önmagát adja, és ettől még gyönyörűbb a képeken. Határozott, öntudatos, felszabadult nő, aki cseppet sem izgul azon, hogyan ítélik meg mások, ha nem makulátlan a külseje. Van mit tanulni tőle, az biztos!

 

Tavaly a C Magazine hasábjain láthattuk, idén a mexikói Vogue címlapján szerepel retusálás nélkül, leheletfinom sminkben. A májusi kiadáshoz három borító is készült, melyek egytől-egyig természetes valójában mutatják meg a középkorú modellt.

Az Alique által készített képeken Christy Turlington a finom ráncait és a pigmentfoltjait is felvállalta, és bátran gesztikulált, eszébe sem jutott rezzenéstelen arccal pózolni, hogy minél simábbnak tűnjön a bőre. Pedig sok vele egykorú híresség alkalmazta már ezt a trükköt, ha magazinnak fotózták, amitől kicsit távolságtartóak és ridegek is lettek a képek. A stylist, Celia Azoulay, az Altuzarra, a Tory Burch, az Isabel Marant, a Louis Vuitton, és a Issey Miyake ruháiba öltöztette a gyönyörű szupermodellt.

Kiemelt kép: Nicholas Hunt/Getty Images.

Képgaléria képei: Alique/Vogue Mexico.

  • Megosztás:
hirdetés