Kate Moss örökifjú modell a fotókon, ami a valóságban azért nincs így. Bár remek formában van, az idő nyomát ő sem titkolhatja. Az olasz márka kedvéért – melynek arcaként láthatjuk 2020-ban – legalább 20 évet fiatalodott vissza.

hirdetés

Kate Moss január 16-án tölti be a 46. életévét, de még ma is a legmenőbb topmodellek egyike. Modellpályája igazi kuriózumnak számít a divat világában, hiszen a 172 centiméteres magasságával elvileg sohasem juthatott volna be a szupermodellek közé, de ő nemhogy kecsesen felsétált a csúcsra, hanem valóságos Kate Moss-lázat robbantott ki a kilencvenes és kétezres években.

Volt valami hanyag vonzerő benne, amivel mindenkit megbabonázott, és ez elég volt napjainkig ahhoz, hogy a korábbi botrányai miatt se mondjon le róla a divatszakma.

Kate Moss ma is kortalan, ragyogó csillag a modellek között, akit nemcsak olyan fotózásokra kérnek fel, amihez egy idősebb modell jobban passzol. Simán felveszi a versenyt a fiatalabb korosztállyal is, persze azért nyilván benne van a pakliban az is, hogy Kate Moss neve olyan jól cseng, hogy szinte bármi eladható vele. Újabban az Ermanno Scervino 2020-as tavaszi-nyári kampányában láthatjuk a modellt, aki derekasan visszaránt minket az időben.

Kate Moss csalóka fotókon

Az olasz márka nem fukarkodott a képszerkesztő effektekkel, simán lekaptak húsz évet Kate Moss arcáról. Mintha csak biztosra akartak volna menni, hogy a modell mindenki számára azt nyújtsa, amire emlékszik vele kapcsolatban: hamvas bőr, kislányos szeplők, boho-chic stílus, egy szexi Brigitte Bardot-féle frizurával megspékelve. A hűvös, fekete-fehér stúdiófotók hangulatában boszorkányosan keverednek a kilencvenes évek stílusjegyei, melyek a modell nagy korszakát idézik. Kate Moss vagány, laza, pimaszul dögös, ahogy azt már megszokhattuk tőle, és még a kezei sem árulkodnak a koráról.

 

Első pillantásra azt hittük, hogy a régi fotóit szedték elő valahonnan, de nem, a 2020-as kampányhoz készültek a képek, méghozzá frissen. Bár Kate Moss aprólékos retusálás nélkül is jól néz ki, azért az idő őt sem kerülte el: szarkalábai, sőt halvány mimikai ráncai is vannak a valóságban, illetve a nyaka és a keze is sokat elárul a koráról éppúgy, mint bármelyik nőnek. A Luigi & Iango képein inkább a húszas éveiben járó modellt láthatjuk, olyan stílusú ruhákban, mint amiket akkoriban hordott.

Kiemelt kép: Marc Piasecki/Getty Images.

Képgaléria képei: Luigi & Iango/Ermanno Scervino.

  • Megosztás:
hirdetés