Naomi Campbell az elmúlt harminc év egyik legsikeresebb modellje, neve egybeolvadt a szupermodell jelzővel, ami a 90-es években született, és csak nagyon kevesen birtokolták abban az időben.

Naomi Campbell még mindig dögös szupermodell

Naomi úttörőnek számított a szakmában, hiszen ő volt az első fekete nő, aki több nemzetközi Vogue címlapon is szerepelt, és a leghíresebb divatházak kifutóján sétált végig. Persze a kezdet neki se volt könnyű, karrierje elején meg kellett küzdenie a diszkriminációval, így nem csoda, hogy a december 3-án, Londonban megrendezett Fashion Awards-on könnyekben tört ki, amikor átvette az év divatikonjának járó díjat.

A rangos elismerést ugyanis most kapta meg először színes bőrű nő, és ha már így történt, abszolút egyértelmű, hogy Naomi Campbell kapja. A modell fel is sorolta példaképeit, többek között Janet Jackson, Josephine Baker, Diana Ross és Tina Turner nevét megemlítve.

Naomi egyébként jobb formában van, mint valaha, negyvenkilenc évesen, több év kihagyás után újra aktívan tevékenykedik a divatszakmában, kifutókon és címlapokon szerepel, saját YouTube csatornáján pedig életének izgalmas pillanataiba is betekintést kaphatunk.

Képek: Getty Images/Neil Mockford, Karwai Tang.

  • Megosztás:
hirdetés