A vörös szőnyeges eseményeken általában szebbnél szebb ruhákat vonultatnak fel a hírességek, a legtöbben kifinomult, letisztult stílusukkal, egyesek pedig extravagáns, feltűnő fazonokkal igyekeznek kitűnni a tömegből. Ám olykor-olykor akadnak olyan kreációk, melyek nem feltétlenül a szépségükkel, hanem különleges, nem egyszer lehetetlennek ható tulajdonságaikkal vonulnak be a divattörténelembe. Elég csak Rihanna sárga, 25 kilós estélyi öltözékére gondolni, ami nem csak egy emlékezetes ruha, hanem valóságos műalkotás.

hirdetés

Az elmúlt évtizedekben számos emlékezetes ruha írta be magát örökre a vörös szőnyegen viselt legbámulatosabb darabok közé. Lady Gaga például, szinte csak meghökkentő, polgárpukkasztó szerelésekben jelent meg korábban, míg manapság minden összeállítása maga a letisztult elegancia.

Ám nem ő az egyedüli, aki szokatlan és sikkes megjelenéseivel beírta magát a divattörténelembe, az énekesnők, színésznők közül sokaknak sikerült már meglepetést okoznia egyedi, különleges, olykor merész választásaikkal. Arra is volt már precedens, hogy egy-egy csodálkozást kiváltó ruhaköltemény valóságos trendhullámot indított el, mint például a meztelen ruha.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez 2000-ben egy köldökig kivágott, dzsungelmintás darabban érkezett a Grammy-gálára. A kreációt senkinek sem kell bemutatni, mivel annyira egyedi és formabontó volt, hogy egy szempillantás alatt bejárta a világsajtót. Az estélyi a Versace egyik darabja, és mondhatni, a világ egyik leghíresebb ruhája, mivel ennek hatására alkotta meg a Google a képkereső funkciót.

 

A ruhára tömegével kerestek rá az emberek, hiszen mindenki látni szerette volna Jennifer Lopez kissé botrányos összeállítását. Ez arra ösztönözte a Google szakembereit, hogy létrehozzanak egy új funkciót, mivel kiderült, hogy az emberek nem csak a szövegre kíváncsiak.

2020-ban ismét magára öltötte a dzsungelruhát Jennifer Lopez, ez már egy újragondolt fazon volt, és a Versace kifutóján sétált benne végig.

Rihanna

2015-ben a Met-gála tematikája keletre kalauzolt mindenkit. A China: Through the Looking Glass című kiállítás megnyitójára mindenki meseszép darabban érkezett, ám a legnagyobb feltűnést mégis Rihanna keltette. Az énekesnő Guo Pei kreációját viselte, ami 25 kiló volt, és igazán gazdagon hímzett. A ruha a Met-gálák történetének az egyik legemlékezetesebb kreációja, egyidőben pedig rengeteg vicces kép született belőle.

Ám ami még ennél is fontosabb, hogy Guo Pei számára ez az alkalom meghozta a világsikert. A gyönyörű, részletgazdag kreációiért pedig sokan rajonganak.

Angelina Jolie

Angelina Jolie a 2012-es Oscar-gálára egy magasan sliccelt, Atelier Versace ruhában érkezett, ami fekete bársonyból készült. Elsőre nem is hangzana annyira izgalmasnak, a színésznő azonban szexisen megvillantotta formás lábát, miközben fotózták, ezzel pedig elhozta a lábvillantós ruhák trendjét.

A fazon már korábban is porondon volt, ám Jolie ezzel a húzásával beemelte a merész fazonokat a vörös szőnyegre.

Halle Berry

2002-ben elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat a Szörnyek keringőjében nyújtott alakításért. A díjátadóra egy Elie Saab ruhában érkezett, ami átlátszó hímzett felsőrésszel és burgundi szoknyával rendelkezett. Ez a kreáció beemelte a legnépszerűbb dizájnerek közé a tervezőt, azóta szinte minden gálán feltűnik pár egyedi darabja.

Blake Lively

A szőke színésznő a Met-gála királynője, annyira eltalálja mindig a stílust. A ruhája tökéletesen passzol a tematikához, miközben mégis sikkes és nőies marad. A legszebb darabot 2018-ban viselte. A Versace kreáció olyan nagy volt, hogy a hírességnek buszt kellett bérelnie, mert a hagyományos autóba nem fért el az uszálya. Nos, mindenképp megérte, mivel talán ez az egyik legemlékezetesebb ruhája.

Kiemelt kép: Mike Coppola / Getty Images. 

Képek a cikkben: Frank Trapper/Corbis, Jacopo Raule, Mike Coppola, Ethan Miller, Frank Micelotta Archive, Taylor Hill /Getty Images.

  • Megosztás: