A meztelen ruhák manapság kevésbé tudnak meglepetést okozni, hiszen meglehetősen sokszor sütötték már el trükkjüket a hírességek. Azért persze, még akadnak megdöbbentő kivételek, melyek évről évre bebizonyítják, hogy lehet még fokozni ezt az őrületet. A merész trend nem új keletű, hiszen Josephine Baker több mint száz éve öltötte magára először a Kardashian lányok óta csak meztelen ruhaként emlegetett sejtelmes kreációt.

hirdetés

Manapság már egyik vörös szőnyeges rendezvényről sem hiányozhatnak a meztelen ruhák. A furcsa trend pár évvel ezelőtt robbant be, azóta a színésznők, énekesnők, modellek gyakran mutatják meg csinos vonalaikat az alig takaró kreációkban.

Az első próbálkozás Rihanna nevéhez köthető, ő egy 2014-es eseményen jelent meg kövekkel kirakott, áttetsző holmiban. Ám a trend fellángolásához nagyban hozzájárultak a Kasdashian lányok és Bella Hadid, aki valósággal rajong ezért az irányzatért. Mivel eléggé merész darabról van szó, ezért azt gondolhatnánk, hogy valamiféle modern, úri huncutságról van szó. Ezzel szemben az első meztelen ruha már száz évvel ezelőtt felborzolta a kedélyeket.

A félig áttetsző, légies muszlinanyag mindig is izgatta a nők fantáziáját. Az 1700-as évek végén a merészebb hölgyek ebből az anyagból szabott harisnyát viseltek. A kreáció nagy felháborodást keltett, ám a nőket ez cseppet sem izgatta.

A meztelen ruhák már 100 évvel ezelőtt is felborzolták a kedélyeket

Az első meztelen ruhát Josephine Baker öltötte magára még a húszas években. A kor legnépszerűbb előadóművésze a színpadon szinte alig viselt valamit. A szoknyákat, apró felsőrészeket a bikini ősének is szokták tekinteni.

Clara Bow ettől egy fokkal sejtelmesebb darabot visel az 1925-ben bemutatott My Lady of Whim című némafilmben. A színésznő ruhája szinte teljesen átlátszó volt, csak a kritikusabb területeken takarta egy kevés díszítés, természetesen art deco stílusban.

Jean Harlow és Joan Crawford úgyszintén bevállalták a meztelen ruhát. A színésznők egy-egy filmszerep kedvéért öltötték magukra a keveset takaró holmikat. A hírességek hatalmast feltűnést keltettek a darabokkal, hiszen korábban a filmvásznon sem volt szokás a nyílt villantás.

Mae West sem hagyta ki a trendet, ő a harmincas években sütötte el ezt az áttetsző darabot, amit rózsák és más virágok takartak. Érdekesség, hogy Beyoncé hasonló kreációt viselt a Met-gálán 2013-ban.

 

A meztelen ruhák trendjét Marilyn Monroe is kipróbálta, ám Cher volt az, aki valóban kimaxolta. Az énekesnő minden formában elsütötte a keveset takaró holmikat. A vörös szőnyeges események sem fogták vissza, mindig tartogatott valami meglepetést.

 

Bár Cher számtalan formában viselte a keveset takaró kreációt, mégis Kate Moss volt az, akinek a szerelését sosem felejtjük el. A kilencvenes évek elején egy sejtelmes muszlinholmiban lépett a fotósok elé. Teljesen átlátszott, így szinte semmit sem bízott a képzeletre.

 

Jennifer Lopez dzsungelruhája nem a klasszikus értelemben vett meztelen ruha, mégsem takar sokat, és a lábait is láttatni engedte. Az énekesnő akkor még nem élesztette fel a trendet, de mindenképp hozzájárult ahhoz, hogy a keveset takaró holmik ennyire népszerűek legyenek.

 

Az elmúlt években számtalan formában jelenítették meg a tervezők a jól ismert darabot. Az egyik legszebb verzió az, amit Kendall Jenner viselt a Met-gálán. A Givenchy-kreáció megidézi Audrey Hepburn híres összeállítását, amit a My fair Ladyn öltött magára.

 

Kiemelt kép: Donaldson Collection, Kevin Mazur / Getty Images. 

Képek a cikkben: Donaldson Collection, Kevin Mazur, CBS Photo Archive, Dave Benett, Frank Trapper/Corbis, Mike Coppola, Dimitrios Kambouris / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés