A Velencei Nemzetközi Filmfesztivál a színvonalas alkotások mellett minden évben egy kicsit a divatról szól. A fesztivál idejére a tengerparti várost ellepik a hírességek, akik változatos szettekben sétálgatnak a bájos olasz utcákon. Természetesen a filmpremierekre lecserélik a kényelmes nyári ruhákat, és elegáns estélyibe bújnak. Az elmúlt években számos emlékezetes divatpillanat történt a fesztivál alatt, mutatjuk a kedvenceinket!

hirdetés

A Velencei Nemzetközi Filmfesztivál hamarosan kezdetét veszi, így itt az idő, hogy felidézzük az elmúlt évek legizgalmasabb összeállításait. A hölgyek legtöbbször jól választanak ruhát, a színésznők igyekeznek bemutatni a sokoldalúságukat vagy az elegáns énjüket. Nagy divatbakikat nehéz felidézni, a hírességek inkább a visszafogott eleganciára helyezik a hangsúlyt.

Amal Clooney volt a velencei filmfesztivál királynője

A velencei filmfesztivál vörös szőnyegén éppúgy megjelennek az aktuális trendek, mint az utcai divatban. Bár ez sokkal visszafogottabb, finomabb, mégis felvillannak az uralkodó irányzatok. Folyton változnak a trendszínek, egyik évben a színes ruhák vannak túlsúlyban, míg máskor szinte mindenki feketét visel.

 

A hírességek sokszor a színes ruha mellett teszik le a voksukat, így volt ezzel Amal Clooney is. Az ügyvédnő 2017-ben egy igazán emlékezetes Versace kreációt viselt, melynek színe remekül harmonizált a bőrszínével és a frizurájával. Nem túlzás azt mondani, hogy a filmfesztivál egyik legkülönlegesebb darabját öltötte magára. A szoknyarészen váltakoztak a színek, a légies anyaghasználatnak köszönhetően pedig úgy festett benne, mint egy tavasztündér.

Ám nem Amal volt az egyedüli, aki emlékezetes összeállításban jelent meg a velencei filmfesztivál vörös szőnyegén. 2018-ban Lady Gaga okozott hatalmas meglepetést a Valentino haute couture ruhájában. A tollas, hercegnős ruhakölteményben csodásan festett, a szett pedig azóta szinte bevonult a divattörténelembe.

A hölgyek szinte mindig kifogástalanul választanak, most pedig összegyűjtöttük az elmúlt évek legemlékezetesebb szereléseit. Akadnak letisztult, visszafogott darabok, ám a különleges anyagokkal, izgalmas szabásvonalakkal sem fukarkodtak a tervezők.

 

Kiemelt kép: Karwai Tang / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés