A HIIT, vagyis magas intenzitású intervallumos edzés igen kemény mozgásformának számít, ezért kezdők számára nem nagyon szokták ajánlani. De szerencsére erre is van megoldás, egyszerűen lassabban kell csinálni a gyakorlatokat.

A HIIT alaposan lefaragja a zsírt

A HIIT lényege ugyanis a változatos gyakorlatokban és azok intenzív kivitelezésében van, ami hatékonyan csökkenti a kalóriát, elősegítve a fogyást, de izomnövelés céljára is kiváló. Nagy előnye, hogy a teljes testet átmozgatja, minden izomcsoportra hat, ráadásul még a kortizol szintjét is emeli, aminek hiánya a stresszel van összefüggésben.

Az alábbi videóban egy könnyen, kezdők számára is elvégezhető edzést láthatsz, ami tulajdonképpen előkészítőnek minősül, ha a későbbiekben a HIIT mellet teszed le a voksod. Minden gyakorlat 45 másodpercig tart, amit egy 15 másodperces szünet követ. Érdemes közvetlenül előtte nem enni semmit, hogy elkerüld a hányingert.

Bár a gyakorlatok intenzitása nem egy normál HIIT edzésnek felel meg, hidd el, ha ezt végigcsinálod, ugyanúgy érezni fogod a hatását. Azért ne felejts el bemelegíteni, a végén pedig nyújtással zárd a programot. Hajrá!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés