Nagyon ritka, hogy egy nő elégedett legyen a hajával. A legtöbbeknek gondot okoz a tartása, a sűrűsége, a színe, vagy épp a szerkezete. Vékony szálú haj esetén is van olyan frizura, ami rendkívül sikkessé teszi a megjelenést. Rövid fazonokkal kifejezetten mutatós lehet az erőtlen lobonc, tartást kaphat, s mindezt a profi fodrászok pillanatok alatt megvalósítják.

hirdetés

A legtöbb nőnek az kell, ami nincs. Az egyenes hajjal megáldottak göndör fürtöket szeretnének, a hullámos hajúak szögegyenes frizurát. Akinek dús, nehéz hatású hajkoronája van, nem tud mit kezdeni a sörényével, akinek kevesebbnek tűnő, vékony szálú tincsei vannak pedig tömöttebb fazonra vágyik. Természetesen a mai világban semmi nem lehetetlen, ráadásul a megoldás sokszor jelentősen egyszerűbb, mint gondolnád. Csupán egy profi fodrász segítségére van szükség, aki a lelapuló szálakból garantáltan kihozza a maximumot.

Ez a stílus kifejezetten nőies, árad belőle a kifinomult lazaság. Esése könnyed, a hajszerkezet sokkal dúsabbnak hat ezzel a módszerrel, kiemeli a nyak vonalát és az arcvonásokat is. Könnyen kezelhető, hatása pedig sokkal tartósabb, mint a különböző hajápoló és hajturbózó szereknek.

 

Vékony szálú haj esetén ez az egyik legsikkesebb frizura

Lehet kísérletezni különböző hajspraytípusokkal, hajlakkal vagy hajemelő habokkal, azonban a házi praktikáknál, amik maximum ideig-óráig hatásosak, sokkal egyszerűbb, kézenfekvőbb megoldás is van. Egy jó fodrász pillanatok alatt csodát tesz a hajjal, dúsnak ható, varázslatos frizurát varázsol a vékony szálú tincsekből.

A hajszerkezet tömegét könnyedén lehet optikailag növelni a megfelelő fazonnal. Sokan tartanak a rövidebb stílusoktól, mert úgy gondolják, ha elveszítik a hajkorona hosszát, lelapuló látvány és tartásvesztés lesz az eredmény. Egy rosszul megválasztott típus esetén ez valóban így lenne, azonban egy rétegelt bobfazon hihetetlenül felturbózza a vékony szálakat.

Mivel a különböző tincsek eltérő hosszúságúak, és az alsóbb rétegekbe is jut pár rövidebbre vágott szál, optikailag teljesen más lesz a tartása a hajnak, a vékony szálú frizura dúsabbnak tűnhet. A bobfazon egyébként is elképesztően sikkes az elmúlt években, így ezzel a választással garantáltan nem lehet mellényúlni. Sokak szerint a nőiesség a hosszú hajnál kezdődik, azonban ez a frizura tökéletes bizonyítéka annak, hogy a rövidebb stílus éppen olyan sikkes, kifinomult külsőt eredményezhet.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés