A hullámos, loknis haj elkészítéséhez már rengeteg segédeszközt lehet beszerezni, ám a különféle elektromos ketyerék bevetése helyett hő nélkül ugyanúgy elérhető a látványos hatás. Számos egyszerű trükk és megoldás kering az interneten, amelyek segítségével akár egy éjszaka alatt gyönyörű fürtökbe ugrik az egész lobonc. Bármilyen hihetetlen, még a köntös megkötője is remek eszköz lehet ahhoz, hogy tartós és mutatós frizura készüljön.

hirdetés

Hullámos haj egyszerűen, hő nélkül

Ha hajformázásról van szó, a legegyszerűbb megoldásnak a különböző masinák használata tűnik. Néhány alkalommal belefér a szálak hőhatással való sokkolása. Azonban ha rendszeresen találkoznak forró sütővassal a tincsek, garantáltan kárát látják a folyamatnak. A haj elképesztően sérülékeny, és bár egyénenként eltérő, hogy kinek mennyire ellenálló a frizurája, előbb-utóbb töredezetté és szárazzá válik.

Sokan mondják, hogy a régi szép időkben nem volt lehetőség a hőhatással dolgozó masinák használatára, hiszen nem is léteztek ilyen okos és sokat tudó hajformázógépek. Valamilyen módon mégis sikerült gyönyörű loknikat, hullámokat varázsolni a tűegyenes tincsekbe. A különböző segédeszközökkel igencsak sokáig el lehet bíbelődni, a legtöbb verzió időigényes, no meg nem is feltétlenül egy emberes munkát igényel, ha az ember lánya bele akarja ügyeskedni őket a rakoncátlan tincsekbe.

Szerencsére az interneten számos olyan trükk és praktika elterjedt már, amelyekkel pillanatok alatt pofonegyszerűen be lehet lőni a frizurát. A tartós és látványos loknikat általában már előző este elő kell készíteni, a munka jelentős része éjszaka, alvás közben történik. Vannak, akik szívószállal próbálkoznak, míg mások a köntös megkötőjével érik el a csodálatosan hullámos hatást.

A videóban lépésről lépésre láthatod, hogyan készíthetők el a csodálatos fürtök.

A legtöbb nő, aki a hővel dolgozó hajsütővasra és az egyéb kütyükre esküszik azért nem ad esélyt az otthoni, egyszerű megoldásoknak, mert fél az eredmény tartósságától. Ám nem kell attól tartani, hogy egy-két órán belül kirúgják magukat a loknik.

Noha a videóban ez nem látható, mindenképpen tanácsos valamiféle hajformázó krémmel vagy spray-vel előkezelni a tincseket, még mielőtt a köntös megkötője köré csavarnád a szálakat. Miután kibogoztad őket, ne használj fésűt, csak az ujjaiddal szedd szét az egybeállt részeket. Egy kevés hajlakkal vagy hajhabbal könnyedén fixálhatod a gyönyörű, hullámos frizurát. Ha még dúsabb, definiáltabb loknikra vágysz, nedvesítsd be a hajadat, mielőtt nekilátnál a procedúrának.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés